10. Pohanka

Pokud stále jíte jen rýži, pravděpodobně jste ještě nezkusili pohanku! Její nutriční vlastnosti vám poskytnou energii na celý den. Zamilujte se do pohanky a váš kardiovaskulární systém se vám za to odmění skvělou funkcí.

11. Banán

Banán je úžasné ovoce. Tento vynikající zdroj energie obsahuje obrovské množství pektinu a škrobu, které mají příznivý účinek na trávicí systém.

Dužina obsahuje vitamíny, železo a endorfiny, takže banány mohou nejen dodávat energii, ale také zvednout náladu. Vzhledem k nízkému obsahu bílkovin a soli jsou banány velmi užitečné pro ty, kteří trpí onemocněním ledvin.

12. Čekanka

Tento alkalický produkt nejenže dokonale nahrazuje kávu, ale má také příznivý účinek na nervový systém. Čekanka obsahuje inulin, který snižuje hladinu cukru v krvi. A pektin, na který je čekanka bohatá, pomáhá uspokojit pocit hladu a snižovat chuť k jídlu.

13. Jahody

Jak se ukázalo, kromě obrovského množství vitamínů a stopových prvků obsahují šťavnaté plody jahod vlákninu, která je nezbytná pro střevní funkci, a antioxidanty, které mohou zpomalit proces stárnutí těla. A chutně a zdravě!

14. Brokolice

Tato odrůda zelí je bohatá na vitamíny a stopové prvky, které jsou nezbytné pro zdravé fungování ledvin, stejně jako pro normální fungování kostní a pojivové tkáně.

15. Ananas

Pochází z Jižní Ameriky a je bohatý na vitamíny A a C. Pomáhá překonat angínu, pneumonii, artritidu, zabraňuje vzniku aterosklerózy a urychluje hojivý proces ran.

Ananasový džus se doporučuje používat k posílení paměti a při onemocnění ledvin. Ananas neobsahuje téměř žádný protein, ale je bohatý na vlákninu a celulózu.

16. Vinná réva

Vzhledem k jejich hodnotnému složení pomáhají tyto chutné bobule k posílení imunity, snižují riziko rakoviny, pomáhají regulovat krevní tlak a zbavit se bolestí kloubů.

Hrozny jsou velmi užitečné pro nervový systém, pomáhají vyrovnávat se se stresem a upravovat spánek. Hrozny hlavně pomáhají zpomalit proces stárnutí a omlazovat organismus!

17. Růžičková kapusta

Jíst růžičkovou kapustu se doporučuje při ateroskleróze, onemocnění koronární arterie, při zácpě, cukrovce, alergiích a dokonce i pro zbavení se nespavosti. Protože kapusta obsahuje hodně kyseliny listové, je velmi užitečná pro těhotné ženy. A tato zelenina pomáhá ještě zbavit se nadváhy.

18. Mango

Sladké plody obsahují vitamíny, minerály, vlákninu a pektin. Toto voňavé ovoce je přirozené antidepresivum, protože pomáhá zbavit se stresu a zlepšovat náladu.

S minimálním množstvím kalorií a bílkovin je mango ideálním produktem pro ty, kteří chtějí ztratit další kilogramy. Zdá se, že neexistuje lepší dieta!

19. Špenát

Takovou kombinaci vitamínů a stopových prvků, které jsou užitečné pro lidské tělo, nenajdete v žádné jiné zelenině. A léčebné vlastnosti špenátu již dávno oceňují příznivci zdravého stravování.

Špenát příznivě působí na cukrovku, astma, anémii i onkologické problémy. Pokud přidáte tento obyčejný výrobek do vaší stravy, zlepší se určitě vaše pokožka, vlasy i zuby.

20. Lebeda

Vzhledem k obsahu obrovského množství bílkovin je lebeda díky svým nutričním vlastnostem schopna soutěžit i se živočišnými produkty. Má tonizující účinek, léčí dnu a ischias, pomáhá při léčbě hemoroidů a rakoviny. Semena lebedy pomáhají odstranit toxiny z těla a regulovat trávicí procesy. A řeklo by se: obyčejný plevel!

21. Klíčky vojtěšky

Složení klíčků vojtěšky je jedinečné. Obsahují obrovské množství vitamínů, aminokyselin, minerálů a chlorofylu – nejsilnějšího katalyzátoru pro všechny biochemické procesy, které probíhají v lidském těle. Vojtěška zlepšuje složení krve a zvyšuje hemoglobin.

Má silný alkalizační účinek, snižuje hladinu cholesterolu v krvi, reguluje činnost kardiovaskulárního systému a zabraňuje stárnutí. Důležité je, že tento chutný a zdravý produkt je k dispozici po celý rok!

22. Lněná semínka

Lněné semínko je velmi alkalický produkt, který obsahuje obrovské množství vlákniny a vitamín E. Jeho protizánětlivé vlastnosti pomáhají snížit příznaky návalů u žen během menopauzy.

23. Papája

Toto podivné ovoce připomíná meloun a jeho vůně je hodně podobná vůni maliny. Exotické ovoce je úžasné, protože obsahuje speciální látku – papain, který pomáhá zlepšit procesy trávení, zejména po jídle z masa. Plody obsahují vlákninu, uhlohydráty a bílkoviny a zároveň zůstávají nízkokalorickým produktem s celou řadou vitamínů a minerálů. Myslím, že to stojí za to vyzkoušet!

Seznam užitečných alkalických potravin může pokračovat neomezeně. Naši redaktoři vybrali ty nejúčinnější z nich, protože nám jde hlavně o zdraví našich čtenářů!