ÚNAVA

Při hektickém životě se mnoho z nás honí za povinnostmi a únava je tak ve většině případů považována za běžnou. Často tak sáhneme po kávě, která nám díky kofeinu dopomáhá překonat slabé chvíle. Pokud však pocit nadměrné únavy přetrvává a postupně je doprovázena svalovou slabostí, neváhejte a vyhledejte lékaře.

MODŘINY

Diagnostikování pacienti se často stěžují, že se jim z ničeho nic objevili modřiny. Vznikají z důvodu přeplnění kostní dřeně abnormálními bílými krvinkami. “Mnoho lidí ignoruje modřiny nebo je považuje za následek vlastní ťarbavosti. Pravidelná tvorba modřin bez zjevné příčiny ale může naznačovat vážnější problémy, proto by ji měl vyšetřit doktor, “varuje britský hematolog Kottaridis pro magazín Express.

KRVÁCENÍ

Velmi časté může být krvácení z nosu, ale i krvácení dásní při čištění zubů. Může dojít k přecitlivělé dásní, které mohou být i bolestivé a v ojedinělých případech krvácejí samy od sebe. Může se však objevit i únik krve do trávicího traktu, což se projeví tmavou až černou stolicí.

BOLESTI

Jedním z nejvíce podceňovaným příznakem akutní leukémie je neurčitá bolest. V mnoha případech se lidé domnívají, že jde pouze o špatnou polohu při spánku nebo jejich zvyknou připisovat známkám stárnutí. V případě, že prudká bolest vycházející z kostí neustává několik dní, je čas navštívit lékaře.

Zdroj:Hitky