postup:

Zelí, i mrkev si nastrouhejte na jemnou „slámu“ a kapii na tenoučké nudle. Česnek očistěte a nakrájejte na drobno. Vše spolu promíchejte. Vezměte si 3 l zavařeninový pohár, na dno dejte petrželku a kopr a začněte střídavě ukládat vrstvy rajčat a směsi zelí, mrkve a červené papriky. Nasypte krystalový cukr.

Poté zalijte vodou, přidejte lžíci soli a půl sklenice octa. Dolijte vodou až po vrch, přidejte koření, hřebíček a uzavřete víčkem. Sklenice napěchujeme do většího hrnce a ten naplňte vodou asi do poloviny výšky sklenic. Nechte sevřít a sterilizujte asi 12 – 13 minut. Potom sklenice vyjměte a otočte dnem vzhůru. Uskladněte v komoře, nebo na jiném chladném, tmavém místě.

Zdroj:dobrenoviny.sk