postup:
Vejce by měla mít pokojovou teplotu, takže je vhodné je vyjmout z ledničky alespoň hodinu předem.
Ideální velikost vajec pro tento recept je L. Troubu si předehřejeme na 170 stupňů.
Vejce vymíchejte s cukrem. Přidejte mouku a prášek do pečiva. Promíchejte a přidejte olej. Míchejte dokud nedostanete jednotné těsto.
Těsto nalijte na plech vyložený pečícím papírem. Ovoce položíme navrch a jemně ho ponoříme do těsta.
Ovoce se může dodatečně posypat cukrem nebo skořicí.
Plech vložte do předehřáté trouby a pečte 35 – 40 minut. Hotový koláč vyjmeme, necháme vychladnout a na závěr posypeme práškovým cukrem.
Poznámka: v receptu je použita kombinace hladké mouky a bramborového škrobu, my jsme tuto směs nahradili polohrubou moukou.
zdroj: orchideli.com / https://youtu.be/-5VTRgmgMPU/ tojenapad.sk