1. Fekální kontaminace

Bílá mouka je pro tělo velmi nebezpečná. Vařením mouky s vodou na mírném ohni vznikne lepidlo tak silné, že s ním můžete opravit starou knihu.

V průběhu let potraviny, které obsahují bílou mouku, zanechávají vrstvu na střevních stěnách, zejména v tlustém střevě. Každý den se toto lepidlo hromadí více a více a vede k zácpě a neúplnému vyprázdnění.

Kromě toho sedavý způsob života, znečištění životního prostředí, drogy, rafinované potraviny, cukr, chemické přísady, stres a nedostatek vitamínů, minerálů a dalších živin také ovlivňují hromadění toxinů ve střevech To ovlivňuje bakteriální flóru a zpomaluje metabolismus.

2. Střevní dysbakterióza

Když jsou střevní bakterie v nerovnováze, vzniká mnoho zdravotních problémů. Nadměrná konzumace cukru a bílkovin, nesprávná kombinace produktů, ale i laxativ a antibiotik způsobují střevní dysbiózu.

3. Syndrom dráždivého tračníku (IBS)

Syndrom dráždivého tračníku je charakterizován chronickými příznaky, jako je zvýšená tvorba plynu (nadýmání), nadýmání, zácpa, průjem (průjem), bolest a kolika v podbřišku.

IBS může být způsobeno houbami, parazity a patogenními bakteriemi, stejně jako úzkost nebo stres. IBS vede k různým chronickým onemocněním a dokonce k rakovině.

4. Lepek a celiakie

Lepek je bílkovina, která je bohužel každým dnem zastoupena v naší stravě stále více a obvykle se používá k tomu, aby hmoty byly měkčí a pružnější.

Alergie na lepek velmi často způsobuje závažná onemocnění, včetně celiakie Při celiakii si imunitní systém vytváří protilátky proti lepku a může ničit střevní klky a dokonce způsobit smrt.

Ale co můžeme dělat?

Čas od času je nutné provést detoxikaci střev. Pokud máte na pokožce akné, pupínky a záněty, pak je potřeba vyčistit střeva.

Měli byste jíst zdravé potraviny a vést aktivní životní styl.

Tato dieta může pomoci obnovit střevní flóru:

SNÍDANĚ

Čerstvé ovoce.  Do omáček přidejte nějaké fíky nebo sušené švestky. Pít hodně vody. Jezte přírodní kefír, jogurt a tvaroh. Vyhýbejte se potravinám, které obsahují mouku a cukr.

VEČEŘE

Jezte bezlepková zrna, jako je rýže nebo quinoa; zelenina a syrová zelenina volitelné; střídáme s kuřecím masem a rybou.

VEČEŘE

Rýže nebo quinoa, zelenina, sladké brambory.

Střídejte:  kuřecí maso, ryby, vejce, kozí sýr, jogurt nebo tvaroh.

Červenému masu je lepší se vyhnout.

Jezte zralé a organické ovoce, ale vždy s dostatečným předstihem před nebo po hlavním jídle.

Slunce (vitamin D) je dobré i pro střeva. Vyhněte se cukru/bonbonům, café au lait, kravskému mléku, červenému masu, limonádám, konzervovaným ovocným šťávám a bílému pečivu.