1. Fekální kontaminace
Bílá mouka je pro tělo velmi nebezpečná. Vařením mouky s vodou na mírném ohni vznikne lepidlo tak silné, že s ním můžete opravit starou knihu.
V průběhu let potraviny, které obsahují bílou mouku, zanechávají vrstvu na střevních stěnách, zejména v tlustém střevě. Každý den se toto lepidlo hromadí více a více a vede k zácpě a neúplnému vyprázdnění.
Kromě toho sedavý způsob života, znečištění životního prostředí, drogy, rafinované potraviny, cukr, chemické přísady, stres a nedostatek vitamínů, minerálů a dalších živin také ovlivňují hromadění toxinů ve střevech . To ovlivňuje bakteriální flóru a zpomaluje metabolismus.
2. Střevní dysbakterióza
Když jsou střevní bakterie v nerovnováze, vzniká mnoho zdravotních problémů. Nadměrná konzumace cukru a bílkovin, nesprávná kombinace produktů, ale i laxativ a antibiotik způsobují střevní dysbiózu.
3. Syndrom dráždivého tračníku (IBS)
Syndrom dráždivého tračníku je charakterizován chronickými příznaky, jako je zvýšená tvorba plynu (nadýmání), nadýmání, zácpa, průjem (průjem), bolest a kolika v podbřišku.
IBS může být způsobeno houbami, parazity a patogenními bakteriemi, stejně jako úzkost nebo stres. IBS vede k různým chronickým onemocněním a dokonce k rakovině.
4. Lepek a celiakie
Lepek je bílkovina, která je bohužel každým dnem zastoupena v naší stravě stále více a obvykle se používá k tomu, aby hmoty byly měkčí a pružnější.
Alergie na lepek velmi často způsobuje závažná onemocnění, včetně celiakie . Při celiakii si imunitní systém vytváří protilátky proti lepku a může ničit střevní klky a dokonce způsobit smrt.
Ale co můžeme dělat?
Čas od času je nutné provést detoxikaci střev. Pokud máte na pokožce akné, pupínky a záněty, pak je potřeba vyčistit střeva.
Měli byste jíst zdravé potraviny a vést aktivní životní styl.
Tato dieta může pomoci obnovit střevní flóru:
SNÍDANĚ
Čerstvé ovoce. Do omáček přidejte nějaké fíky nebo sušené švestky. Pít hodně vody. Jezte přírodní kefír, jogurt a tvaroh. Vyhýbejte se potravinám, které obsahují mouku a cukr.
VEČEŘE
Jezte bezlepková zrna, jako je rýže nebo quinoa; zelenina a syrová zelenina volitelné; střídáme s kuřecím masem a rybou.
VEČEŘE
Rýže nebo quinoa, zelenina, sladké brambory.
Střídejte: kuřecí maso, ryby, vejce, kozí sýr, jogurt nebo tvaroh.
Červenému masu je lepší se vyhnout.
Jezte zralé a organické ovoce, ale vždy s dostatečným předstihem před nebo po hlavním jídle.
Slunce (vitamin D) je dobré i pro střeva. Vyhněte se cukru/bonbonům, café au lait, kravskému mléku, červenému masu, limonádám, konzervovaným ovocným šťávám a bílému pečivu.