1. Odstranění skvrn od potu

Tento jednoduchý, ale extrémně efektivní trik byste určitě měli vyzkoušet! Je to velmi jednoduché – stačí rozdrtit dvě tablety aspirinu a prášek rozmíchat v 1/2 šálku teplé vody. Namočte část oděvu do roztoku na dvě až tři hodiny.

  1. Obnova barvy vlasů

Věděli jste, že plavání v chlorovaném bazénu může mít znatelné a často nepříjemné účinky na barvené vlasy, pokud máte světlé vlasy. Nemusíte se však bát, vlasy můžete obvykle obnovit v původní barvě rozpuštěním šesti až osmi tablet aspirinu ve sklenici teplé vody. Roztok důkladně vtírejte do vlasů a nechejte 10 až 15 minut sedět.

  1. Suché akné

Bohužel dokonce i lidé, kteří prošli mladistvými, mohou mít akné. Ale neměli byste se bát, protože otravné skvrny můžete vyschnout samotným aspirinem a zvlhčit ho trochou vody. Naneste pastu na pupínek a před umytím mýdlem a vodou ji nechejte několik minut sedět. To sníží zarudnutí a uklidní zánět. Pokud pupínek přetrvává, opakujte postup podle potřeby, dokud nezmizí.

  1. Uzdravuje tvrdé mozoly

Tyto tablety můžete použít k uklidnění tvrdých mozolů na nohou! Musíte jen rozdrtit pět nebo šest tablet aspirinu na prášek. Vytvořte pastu přidáním 1/2 čajové lžičky citronové šťávy a vody. Naneste směs na postižené oblasti, pak si nohy zabalte do teplého ručníku a přikryjte igelitovým sáčkem. Nechejte alespoň deset minut sedět, sáček a ručník odstraňte, změkčenou kukuřici odřízněte pemzou.

  1. Lupy

Jednoduše rozdrťte dvě tablety aspirinu na jemný prášek a přidejte je do šamponu, který používáte při každém mytí vlasů. Směs nechejte 1-2 minuty působit na vlasy, poté ji důkladně opláchněte a znovu opláchněte šamponem.

  1. Aplikujte na kousnutí a bodnutí hmyzem

Ano, můžete také potlačit zánět způsobený kousnutím komárem nebo bodnutím včel. Potřete aspirin skvrnou. Samozřejmě, pokud jste alergičtí na včelí bodnutí – a máte potíže s dýcháním, máte bolesti žaludku nebo máte nevolnost po včelím bodnutí – okamžitě vyhledejte svého lékaře.

  1. Čistíme hrnce a pánve

Je to velmi jednoduché – stačí rozdrtit několik tablet aspirinu, smíchat je s citronovou šťávou a touto směsí vyčistit spálené hrnce a pánve!

Zdroj:Fithacker