Relaxace:

Jedlá soda zlepšuje kvalitu pokožky. Když navíc vyjdete z vany, vaše pokožka bude nejen měkká, ale zažijete uklidňující a příjemný pocit.

Stačí přidat půl šálku jedlé sody do vody do koupele a užít si blahodárné účinky. Přidání jablečného octa do vody může zvýšit jeho účinnost a pomoci s ekzémy, svěděním a dalšími souvisejícími příznaky, vyrážkami a spálením.

Efektivní čistič rukou:

Abyste si z rukou odstranili nečistoty a nepříjemný zápach, musíte při mytí rukou používat pouze sódu bikarbónu. Tato metoda dokonce pomáhá odstraňovat odumřelé buňky epitelu, stejně jako soda soda.

Odstranění třísek:

Pokud nám do dlaní, nohou, vrtá malá dlaha, je jistě docela obtížné ji odstranit, zvláště když je příliš hluboká. Smíchejte sódu s vodou, jde o to, abyste získali hmotu a poté naneste na postiženou oblast.

Položte na něj obvaz a nechte ho 24 hodin. Výsledkem je, že dlaha vyčnívá, takže ji lze snadno odstranit.

Zlepšuje sportovní výkon:

Jedlá soda může být použita jako energetická bomba pro zvýšení sportovního výkonu. Tato alkalická látka působí při cvičení na kyselost svalů.

Odstraňuje zubní kámen:

Abychom odstranili zubní plak a bělili naše zuby, lze jedlou sódu používat odvážně a dokonce má antibakteriální účinek! Jedná se tedy o přirozený recept na udržování ústní hygieny, vše, co musíme udělat, je čistit si zuby jednou denně.

Zdroj:agraroldal.hu