Zkontrolujte radiátory

Uchopte povrch radiátorů a zkontrolujte, zda jsou ve spodní i horní části stejně teplé. Pokud nejsou rovnoměrně ohřívány, byl v systému uvězněn vzduch, který musí být odvzdušněn kohoutem chladiče, aby bylo vytápění účinnější.

Servis kotlů

Plynové kotle se doporučuje kontrolovat a udržovat jednou ročně, před zimní topnou sezónou. Pokud to uděláte, vaše životnost bude zaručeně delší a bude fungovat efektivněji.

Zapněte závěsy

Určitě není divu, že většina tepla uniká z domů a bytů okny. Ještě než slunce úplně zapadne, zatáhněte závěsy, stáhněte žaluzie, abyste uvnitř mohli udržet více tepla. Existují tepelné izolační závěsy prodávané pro soukromé použití pro domácí použití.

Výhody kamen

Jakmile jsme připravili jídlo, okamžitě zavřeme dvířka trouby, i když v zimě můžeme teplo, které zde vzniká, velmi dobře využít. Až příště něco upečete v topné sezóně, zavřete dvířka trouby až po úplném vychladnutí, aby se odtud mohl vzduchový prostor zahřát. Udržujte děti mimo něj.

Odšroubujte koberec!

Teplo může také proudit podlahou, ale ne, pokud je pokryta silnými koberci. Pokud ne jindy, dejte v zimě koberce na několik míst u vás doma. Pomáhá také udržovat místnosti teplejší.

Ideální teplota ve správný čas

Pořiďte si termostat s časovačem a přizpůsobte jej své každodenní rutině. Přes den to samozřejmě nemusíte zbytečně ohřívat, ale než se vrátíte domů, může být příjemně teplo, když to nastavíte, ale také se to vypne během spánku a nemusíte mít to neustále pod kontrolou.

Zdroj:blikk