Nečistoty na koberci

Pokud chceme vyčistit koberec, stačí když ho posypeme jedlou sodou a kukuřičným škrobem a necháme působit 15 minut. Poté vyluxujeme. Nejenže odstraníte špínu, ale navíc se zbavíte nepříjemných pachů v domácnosti.

Už žádný zápach

Pokud se chcete zbavit nepříjemných pachů z ledničky, smíchejte šťávu s citronu s vodou a vložte tento roztok v šálku do ledničky. Pokud se vám tento domácí recept neosvědčí, vyzkoušejte to s čerstvě umletou kávou.

Čištění obkladaček a sprchového koutu

Skvělý způsob, jak odstranit skvrny od vody a plísňe z dlaždic a skleněných dveří, je použít jedlou sodu nebo citron. Ponořte vlhký zubní kartáček do jedlé sody a jemně vysušte špinavá místa a spáry mezi kachličkami. Pak už jen důkladně opláchněte čistou vodou. Jednou týdně můžete kachličky potřít citrónovou šťávou s tím, že ji necháte působit 15 minut.

Aby byla vaše trouba jako nová

Vymíchejte si pastu z jedlé sody (1 šálek) a vody (1/2). Naneste ji na vnitřní plochu trouby a nechte působit. Můžete nechat působit i přes noc. Pak už jen stačí dočistit hadříkem. Pokud by na troubě zůstala ještě nějaká špína, použijte ocet a postupujte stejně.