3. Máme několik druhů slz

Věděli jste, že každý z nás má 3 typy slz, které se liší chemickým složením a objevují se v závislosti na situaci?

1. Bazální slzy – udržují naše oči vlhké a jsou aktivní téměř 24 hodin denně.

2. Reflexní slzy – které se objevují v důsledku podráždění. Například když nám něco spadne do očí.

3. Mentální (emocionální) slzy – objeví se, když tým vyhraje důležitý zápas nebo se rozejdeme s milovanou osobou. Ale navzdory skutečnosti, že se jedná o jednu skupinu slz, mohou pod mikroskopem vypadat jinak.

4. Iris – svazek velmi malých a děsivých svalů

Oči pod duhovkou vypadají jako pavučina vytvořená kolem černé díry. Ve skutečnosti je tato síť stejný sval jako ostatní v našem těle, ale nejsou pokryty membránou. Tyto svaly se také mohou unavit. To se často stává na konci dne, když jsme unavení z práce.

5. Dříve jsme vypadali jako malí tvorové z cizí
 

 
planety.Vědci tvrdí, že v lidském lůně prochází člověk všemi fázemi evolučního vývoje. Proto jsme mívali mezi prsty ocas, žábry a blány. Možná jste o tom už někdy slyšeli, ale nikdy jste to neviděli.
 
6. Vaše bílé krvinky neustále hledají své nepřátele.
 

 
Bílé krvinky jsou jako armáda, která má různé jednotky, aby dokázala čelit různým hrozbám. A rozhovor není jen o bakteriích.
 
Na fotografii byl červ napaden eosinofily – bílými krvinkami, které se zabývají hrozbami v těle, jako jsou paraziti.
 
7. Vaše zuby jsou pokryty celou civilizací bakterií
 

 
Každý z nás je obeznámen s fenoménem kazu tak či onak, ale málokdo ví, co to ve skutečnosti je. Je to ve skutečnosti bakterie. Vzniká v důsledku kyseliny, která je emitována bakteriemi prostřednictvím metabolismu cukrů.
 
8. Opravdu máme „auru“?
 

 
Konečně je čas na nějaké kouzlo. Mluvíme o shirinové metodě, která nám díky speciálnímu vybavení umožňuje vidět pohyb neviditelných plynů, částic a stopu páry, které jsou emitovány naším tělem. Tento povlak je jedinečný pro každého.
 


Zdroj: brightside.me