Boty na podpatku mastek

Mastek funguje stejně jako soda. Pohlcuje vlhkost a tím pohlcuje a tlumí nepříjemné pachy.Zde můžete využít jeho výhod různými způsoby: můžete, jako je tomu u sodovky, nalijte malé množství mastekového prášku do každé boty, nechte ji přes noc a ráno ji protřepejte nebo druhou možnost. Je to také velmi jednoduché.Na nohy si můžete posypat mastek, abyste zabránili nadměrnému pocení. Obě metody jsou velmi účinné, všimněte si.3. Zbavte se bakterií

Levandule proti bakteriím Tady je další efektivní způsob, i když trochu nečekaný. Bylo by hezké, kdybyste doma měli vždy po ruce šalvěj a levanduli. Koneckonců, tyto dvě rostliny jsou vynikající při odstraňování nepříjemných pachů.Vše, co musíte udělat s botami, je dát do každé boty několik šalvějových listů a pár větviček levandule a vystavit je čerstvému ​​vzduchu (například balkon), aby mohly přirozeně větrat (to pomůže odstranit bakterie).Následujícího rána budou vaše boty ve skvělém stavu a můžete v nich s jistotou chodit celý den, aniž byste se cítili trapně.4. Pomeranč, citron nebo grapefruit

Citron proti zápachu Citrusové plody: Zde je další vynikající řešení! Nikdy nevyhazujte citrony, pomeranče nebo grapefruitové slupky, protože jsou velmi účinné při odstraňování nepříjemných pachů.Stejně jako u všech předchozích produktů bude i slupku nutné dát přes noc do bot a je to. Opravdu funguje, testováno!5. Esenciální olej z čajovníku

Přírodní olej proti zápachuZ řady éterických olejů s dezinfekčními vlastnostmi je zdaleka nejúčinnější olej z čajovníku. Lze jej zakoupit v drogeriích nebo v obchodech s parfémy a není vůbec drahý.A může vám sloužit nejen jako „deodorant“ na boty a boty, ale také jako dezinfekční prostředek na ruce.Vše, co musíte udělat, je kapat několik kapek oleje na vložky do bot dvakrát týdně, čímž nejen odstraníte nepříjemný zápach, ale také odstraníte příčinu jeho vzhledu – bakterie.6. Určit příčinu nepříjemného zápachu.
BotyKaždý bez výjimky ví, že v botách se objevuje nepříjemný zápach kvůli tomu, že se naše nohy potí. Pravděpodobně jste si ale všimli, že jeden pár bot voní obzvláště silně, zatímco druhý naopak nemá prakticky žádný nepříjemný zápach.Je to tedy všechno o vložkách, některé absorbují a zadržují více potu než jiné, což přispívá k růstu bakterií. A toto je již určité riziko, které, věřte mi, absolutně nepotřebujete.Pokud zjistíte, že nepříjemných pachů z obuvi není snadné se zbavit, zkuste častěji měnit vložky. Pokud je nemůžete změnit, vložte své speciální, chrání vás před nepříjemnými pachy i bakteriemi.Pamatujte, že to není jen estetický problém, z dlouhodobého hlediska se může vyvinout v závažnější problém týkající se zdraví našich nohou. Proto je velmi důležité dodržovat správnou hygienu.7. Jak zajistit správnou hygienu nohou?
Nohy a boty

 Nejprve zkuste nenosit uzavřené boty celý den. To je škodlivé pro zdraví našich nohou a přispívá k nepříjemnému zápachu.Po návratu domů si boty sundejte, aby byly řádně větrány.
Nejde o kvalitu materiálů, ze kterých jsou boty vyrobeny, protože všechny v každém případě absorbují pot, takže se musíte o boty řádně starat a pravidelně je čistit. Pokud máte v ruce štětec, nezapomeňte na vnitřní povrch, můžete také použít kousek látky namočený v čisticím prostředku na oblečení (tekutý prášek atd.). Udělejte vše pro to, abyste odstranili vlhkost a skvrny.
Pokud trpíte velmi silným pocením, věnujte pozornost jednomu z našich prvních tipů na mastek. Jedná se o velmi jednoduchý a účinný prostředek, který vám pomůže každý den.

Zdroj:Fithacker