Albíni a nealbíni

Bílé kočky nemusí být nutně albíny. Bílé kočky mohou mít černé oči, nos a tlapky. Některé bílé kočky jsou albíny, ale ne všechny bílé kočky jsou albíny. Bílé kočky také nejsou samostatným druhem. Bílé a světle zbarvené varianty existují u mnoha různých plemen koček. Existují například plemena jako turecká angora a turecký van, což jsou kočky s polodlouhou srstí a modrýma nebo jantarovýma očima. Thajské plemeno Khao Manee je také známé jako „kočka s diamantovýma očima“.

Hluchota

Nízký nebo nedostatečný obsah melatoninu je také spojen s hluchotou koček. Je to proto, že melatonin je nezbytný také pro chemickou harmonizaci sluchového systému. Zejména ztráta nebo vypadávání chlupů ve vnitřním uchu kočky způsobuje hluchotu. Veterináři potvrdili, že u koček s jedním modrým a jedním jinak zbarveným okem je hluché ucho na straně s modrým okem.

Co ještě víme o bílých kočkách?

V zásadě platí, že na rozdíl od černé kočky, která byla a stále je oblíbená a přináší smůlu, bílé kočky přinášejí štěstí. Bílé kočky jsou oblíbenými postavami v knihách a filmech, ale také často doprovázely prezidenty a jejich rodiny v americkém Bílém domě. Ačkoli bílé kočky jsou jistě důležité pro následující prezidenty, možná nám jsou známější a bližší bílé kudrnaté nohy mladé čarodějnice Hermiony v Harrym Potterovi nebo Sněhurky v animovaném seriálu Simpsonovi.