3. Cukrovka

Pocit mravenčení, který často cítíte na chodidlech a dlaních, může být známkou cukrovky. Příčinou je snížený průtok krve a poškození nervových zakončení.

4. Vyčerpání, únava

Pokud často zvedáte těžké předměty nebo jste pravidelně v nepohodlné poloze, tlak na vaše zápěstí (opírající se o ně) způsobí tlak na nervy v blízkosti povrchu kůže a způsobí pocit brnění na povrchu vašich prstů.

Pokud se s tímto příznakem čas od času setkáte, dejte si pauzu od bot nebo šetřete ruce a je také velmi důležité, abyste měli dostatek spánku, abyste snížili stres.

5. Problémy s páteří

Drobná poranění páteře jsou vidět i na prstech, malíčku a prsteníčku levé ruky, způsobená přílišným tlakem na nervy nebo poškozenými nervy. V tomto případě by se mělo jednoznačně posilovat hluboké svalstvo zad, jednou z možných léčeb je jóga nebo plavání. Každý, kdo dělá sedavou práci, by měl co nejčastěji vstát a dělat přestávky.

6. Syndrom karpalitového tunelu

Bolest spojená s necitlivostí v dlani může často naznačovat syndrom karpálního tunelu. Slabost lze zjistit především v palci, ukazováčku a prostředníčku v důsledku tlaku na nerv vycházející ze zápěstí. Problém a z něj plynoucí necitlivost se nejvýrazněji projevuje u přetažené dlaně. Toho se mohou obávat pracovníci, kteří kvůli kancelářské práci neustále hýbou klávesnicí a myší, ale také umělci, kteří na nástroj hrají dlouhé hodiny, nebo profesionálové pracující s nářadím.

7. Burgerova nemoc

Jde o onemocnění, které se nejčastěji vyskytuje u kuřáků. Kontinuita průtoku krve je příjmem nikotinu narušena a tělu chybí minerály. To může vést k znecitlivění nejprve prstů a později celé paže. Konce prstů mohou zbělat nebo zmodrat kvůli zaníceným krevním cévám.

Zdroj.Blikk