Odlupujte své tělo
Smíchejte půl šálku cukru se strouhanou citronovou kůrou, přidejte 1/8 šálku olivového oleje a váš přírodní tělový peeling je hotový. Použijte tento peeling na vlhkou pokožku, vmasírujte celý povrch těla, nechte směs působit deset minut a umyjte ji pod tekoucí horkou vodou.

Dezinfekce kuchyňských povrchů
Kůra má antibakteriální vlastnosti, díky nimž je ideální pro dezinfekci kuchyňských povrchů. Je to skvělé pro dezinfekci kuchyňských krájecích desek. Kuchyňskou desku posypte vroucí vodou a poté povrch potřete nastrouhanou kůrou smíchanou s citronovou šťávou.

Přírodní mikrovlnný čistič
Přidejte strouhanou citronovou kůru a vodu do keramického hrnce a vložte do mikrovlnné trouby na vysokou teplotu asi 3 minuty, aby se vařila. Vaše pára vyčistí skvrny a neutralizuje pachy potravin v mikrovlnné troubě.

Chrání před hmyzem
S příchodem jara se váš domov stane návnadou mravenců a domovem mnoha dalších hmyzu, ale můžete je vyhnat pomocí citronové kůry. Proveďte několik řezů v citronové kůře nožem. Esenciální olej, který vychází, zabrání těmto nežádoucím hostům vstoupit do vašeho domova.

Domácí příchuť citronu
Chcete-li vytvořit dokonalou domácí chuť, může být vaším nejlepším spojencem citron a jeho lahodná vůně. Vložte do vroucí vody (500 ml vody), 2 celé citrony nebo jen jejich slupky, 3 větvičky čerstvého rozmarýnu a lžičku vanilky. Když se směs vaří, odstavte ji z ohně a před použitím nechte odpočívat. Abyste to lépe uchovali, můžete směs skladovat v chladničce .

Zdroj:Fithacker