4. Žlučové kameny: nepohodlí kolem pupku.

Pokud se tato bolest břicha spojí s tupou bolestí v oblasti ramen a zdá se, že se zhoršuje po požití tučného jídla, mohou za to žlučové kameny.

A pokud jste žena starší 40 let a máte děti, jste vystaveni většímu riziku. Důvodem je, že špičky estrogenu běžné během těhotenství mohou způsobit tvorbu žlučových kamenů.

Tyto drobné kameny, které se tvoří ve žlučníku, mohou zůstat roky bez povšimnutí a obvykle jsou bezbolestné, pokud neuvíznou v žlučových cestách, vysvětluje doktor Brant.

Výsledek: kolická nebo cyklická bolest.


5. Vřed: tupá, pálivá bolest v břiše, ulevená po jídle nebo užívání antacid.

7 typů bolesti břicha - a co každý znamená

To jsou charakteristické znaky peptického vředu spolu s nadýmáním, říháním, špatnou chutí k jídlu a hubnutím.

Peptické vředy nebo vředy na výstelce žaludku nebo horní části tenkého střeva postihnou ročně půl milionu Američanů. A navzdory tomu, co jste pravděpodobně slyšeli, nesouvisejí se stresem.

Místo toho můžete vinit jednoho ze dvou hlavních viníků: Helicobacter pylori (nebo H. pylori), bakterii, která poškozuje žaludeční výstelku, nebo nadužívání nesteroidních protizánětlivých léků (NSAID), jako je aspirin a ibuprofen.

Rutinní krevní test může detekovat přítomnost bakterií. Podívejte se na běžné příznaky vředu, které znamenají, že byste měli okamžitě navštívit svého lékaře.

6. Divertikulitida: náhlá bolest v dolní části břicha vlevo.

7 typů bolesti břicha - a co každý znamená

Pokud tato bolest břicha přichází spolu s plynem, může to signalizovat divertikulitidu, což je zánět malých váčků v tlustém střevě.

Jedná se o poměrně časté onemocnění gastrointestinálního traktu u starších osob.

Pouze u 10–20 procent lidí se však projeví příznaky jako nadměrné nadýmání, bolesti břicha, křeče a zácpa.

Doktor Oz řekl, že to vypadá jako výmol v tlustém střevě a je často důsledkem nedostatku vlákniny ve vaší stravě.

7. Apendicitida: ostrá bolest v pravé dolní části břicha.

7 typů bolesti břicha - a co každý znamená

Tento typ bolesti břicha může znamenat zánět slepého střeva, zvláště pokud máte mírnou horečku, nemůžete jít normálně na záchod nebo máte zácpu nebo průjem.

Pokud máte zánět slepého střeva, bolest se pravděpodobně zhorší, kdykoli se budete hýbat, zhluboka dýchat, kašlat nebo kýchat a tlak na tuto oblast zvyšuje bolest.

Apendicitida nastává, když se slepé střevo zapálí a naplní hnisem, často kvůli infekci. Podle National Institutes of Health je tento bolestivý stav hlavní příčinou nouzové operace břicha ve Spojených státech.

Nejčastěji musí být slepé střevo odstraněno, než praskne.

Zdroj:vipbrends.ru