Ingredience

K výrobě detoxikačního nápoje budete potřebovat tyto suroviny (nejlépe v bio kvalitě):

  • 6 listů salátu
  • 1/2 citronu bez kůry
  • 2 jablka (omyté a překrojené na poloviny)
  • 1,5 až 2 cm odřezek zázvoru (umyté a oloupané)
  • 1 červenou řepu (umyta a ošoupaná)
  • 3 mrkve (umyté a oloupané)

Příprava

Celá příprava vám nezabere více než 8 minut. Postupujte následovně:

  1. Vložte všechny suroviny do odšťavňovače nebo mixéru. Pokud použijete mixér, přidejte ještě 1 až 2 sklenice čisté vody.
  2. Odstavte jejich. Při mixéru výslednou směs přeceďte přes látku nebo gázu.
  3. Před konzumací šťávu dobře promíchejte.

Užívání

Vyrobena šťáva poslouží na 2 až 3 dávky. Nejlepší je to pít na prázdný žaludek alespoň 15 až 30 minut před jídlem, například před snídaní, obědem nebo večeří.

Nevypitú část uskladněte v chladničce a vypijte do 12 hodin.

Nápoj užívejte 3 až 7 dní, podle závažnosti vašeho zdravotního stavu a znečištění jater. Na prevenci stačí kratší a na důkladnější detoxikaci delší doba.

Zdravotní přínosy jednotlivých ingrediencí

Salát obsahuje hodně chlorofylu, který eliminuje toxiny z krevního oběhu a také neutralizuje těžké kovy, pesticidy a jiné chemikálie.

Citron je bohatý na vitamin C, který pomáhá přeměňovat toxiny na látky, které jsou rozpustné ve vodě a snadno se z těla odstraňují, čímž se podpoří činnost jater.

Jablka jsou bohaté na pektin a jiné látky nápomocné při čištění těla a odstraňování nánosů z trávicího systému.

Zázvor je extrémně prospěšný při léčbě trávicích potíží jako nadýmání, plynatost a zácpa.

Červená řepa a mrkev jsou bohaté na betakaroten (vitamin A) a rostlinné bioflavonoidy, které stimulují a zlepšují funkce jater.

Zdroj:domacaliecba.sk