NEDOSTATEK VLÁKNINY

Vlákna pomáhají vašemu zažívacímu systému lépe fungovat, takže pokud se chcete chránit před zažívacími potížemi, včetně rakoviny tlustého střeva, zahrňte denně alespoň 10 g vlákniny.

NÍZKÁ HLADINA VITAMINU D.

Nízká hladina vitaminu D může vést k řadě zdravotních problémů, včetně rakoviny tlustého střeva. Chcete-li zvýšit hladinu vitaminu D, musíte trávit více času na slunci a konzumovat potraviny, které jsou na tento vitamin přirozeně bohaté, jako jsou houby.

PŘÍLIŠ MNOHO ALKOHOLU

Jedním z největších rizikových faktorů rakoviny tlustého střeva je zneužívání alkoholu. Není to tak, že to způsobí jeden nebo dva nápoje denně, ale pravidelné nadměrné pití může zvýšit riziko rakoviny tlustého střeva a způsobit mnoho dalších obav o zdraví.

NEDOSTATEK ČESNEKU VE VAŠÍ STRAVĚ

Česnek je všude kolem zdraví prospěšná zelenina. Má silné antibakteriální vlastnosti a významně snižuje riziko rakoviny tlustého střeva a mnoha dalších závažných onemocnění. Také posílí váš imunitní systém a vaše tělo bude odolnější vůči bakteriím a infekcím.

NADVÁHA A OBEZITA

Studie provedená v roce 2014 odhalila, že lidé s nadváhou mají mnohem větší šanci na rozvoj rakoviny tlustého střeva, takže udržujte vyváženou váhu, pokud chcete snížit riziko.

NEČINNOST

Pokud vedete sedavý životní styl a ve svém životě nemáte žádnou fyzickou aktivitu, vaše šance na rakovinu tlustého střeva jsou vyšší o 30-40%. Vezměte si nějakou formu cvičení, ať už je to chůze, jízda na kole, cvičení nebo jóga, bude to dlouhá cesta ke zdraví.

ČERVENÉ MASO

Podle nejnovějších studií může být konzumace červeného masa spojena s nástupem rakoviny tlustého střeva. Ale nedejte se zmýlit. Není to pro vás špatné maso, ale způsob výroby. Je velmi běžné, že červeným masem, které jíme, je GMO nebo krávy, z nichž pochází, aby byly krmeny glyfosátem místo trávy, což má nepříznivý vliv na dobré bakterie ve vašem střevě a vede k řadě zdravotních problémů.

ZPRACOVANÉ MASO

Jíst zpracované maso jako salám, hamburgery, šunku a feferonky by se mělo za každou cenu vyhnout, není to špatné jen pro vaše tlusté střevo a zažívací ústrojí, ale pro celý váš organismus.

Zdroj.Fithacker