2. Ovocný dech – cukrovka.

Podle Roberta Gabbeye, Ph.D. v Joslyn Diabetes Center v Bostonu, může být příčinou „ovocného dechu“ komplikace diabetu zvaná diabetická ketoacidóza (DKA).

Dochází k němu při poklesu hladiny inzulínu v těle a zvýšení hladiny cukru v krvi. Lidé s diabetem prvního stupně mívají tento příznak častěji než lidé s diabetem druhého stupně.

3. Zápach páchnoucí moči je příznakem infekce močových cest.

Infekce močových cest (UTI) mohou způsobit štiplavý zápach v moči. Je to způsobeno bakteriemi, jako je E. coli, které vstupují do vašich močových cest a močové trubice, kde se pak množí ve vašem močovém měchýři.

UTI jsou častější u žen než u mužů, protože jejich močová trubice je kratší. Pokud si tedy všimnete, že vaše moč páchne podezřele silně, navštivte svého lékaře.

4. Páchnoucí nohy jsou příznakem plísní nohou.

Nemáte sílu tolerovat vytrvalou „vůni“ vašich tenisek? Je to všechno vina plísňové infekce. Podle Americké lékařské ortopedické asociace (AMOA).

Pokud si všimnete, že pokožka kolem prstů je suchá a šupinatá nebo má zarudnutí a puchýře, pravděpodobně máte plísně nohou.

Pokud si poškrábáte nohu, houba se může rozšířit do dalších částí těla (například do slabin nebo podpaží). To může v těchto oblastech způsobit nepříjemný zápach.

5. Zápach z úst je příznakem apnoe.

Pokud je vaše dýchání ráno páchnoucí, i když si zuby pravidelně čistíte, může to být z důvodu nediagnostikované apnoe, poruchy, která přerušuje vaše dýchání, když spíte.

Apnoe může vést k chrápání, což vás nutí dýchat ústy celou noc. To přispívá k suchu v ústech, což je častá příčina zápachu ráno.

Určitě věnujte pozornost těmto příznakům a nezapomeňte včas vyhledat lékařskou pomoc.

Zdroj:Fithacker