2. Citron

Další vynikající přírodní přísadou pro bělení prádla je citron. Poměry k použití jsou: šťáva z citronu ve sklenici vody se lžičkou peroxidu vodíku, který jste používali v ostatních směsích.

Před pravidelným praním promíchejte tolik, aby se oděv namočil několik hodin.

3. Aspirin

Nejhorší na bílém oblečení jsou žluté skvrny potu . Pokud je chcete odstranit, jednou z domácích surovin, které můžete použít, je aspirin.

Smíchejte to s trochou vody(nebo více než jeden, pokud je skvrna velmi velká) a naneste na potřísněnou oblast. Nechte působit několik hodin a poté oděv vyperte jako obvykle.

Tip: Aspirin lze použít i k bělení oděvů, které jsou nažloutlé z jiných příčin. Pokud to chcete udělat rychle, můžete do bubnu pračky přidat tři nebo čtyři aspiriny.

4. Plyn do zapalovače cigaret

Pokud se objeví skvrna, kterou nelze odstranit, je to olejová skvrna. Všichni jsme měli oděv, který jsme kvůli tomu přestali nosit.

Ale existuje způsob, jak je dostat ven: pomocí plynu ze zapalovačů.

Stačí na skvrnu nalít plyn a počkat, až se odpaří. Uvidíte, že jakmile se plyn úplně odpaří, skvrna se zmenší.

Postup opakujte, dokud skvrna úplně nezmizí. Nakonec oděv vyperte v pračce jako obvykle.

5. Čistič oken

Pro rodiče dětí ve školním věku nebo pro lidi, kteří studují, je skvrna od inkoustu z kuličkového pera nebo popisovače tak běžná, jako je obtěžující.

Existuje však rychlý způsob, jak je odstranit: čističem na sklo. První věc, kterou byste měli udělat, je dát něco pod skvrnu (může to být ubrousek), aby produkt neprošel druhou stranou oděvu.

Poté na skvrnu nastříkejte čistič skla a nechte 5 minut působit. Nakonec oděv normálně vyperte.

Zdroj:bioguia.com