2. Nízká hladina cukru v krvi

Vaše játra je také zodpovědná za udržování normální hladiny cukru v krvi. Játra musí běžně po jídle zpracovávat a produkovat glukózu. Ale pokud přetížená játra nemůže uvolnit uloženou glukózu do krevního oběhu, vaše hladina glukózy v krvi výrazně klesá. Nízká hladina cukru v krvi způsobuje únavu, podráždění a neschopnost soustředit se.

3. Změny nálad

Vaše nálada a paměť závisí na stavu vašeho mozku. Když se toxiny dostanou do mozku, můžete mít problémy s pamětí a časté výkyvy nálady. Úzkost a deprese jsou také spojeny se špatným stavem jater. Pokud zaznamenáte takové příznaky, je nejlepší poradit se s odborníkem a absolvovat lékařskou prohlídku.

4. Hormonální nerovnováha

Játra reguluje i naše pohlavní hormony. Dysfunkční játra může být příčinou nerovnováhy hladin estrogenu a testosteronu, což může nakonec vést k vážným problémům, jako je snížení libida a zhoršení symptomů PMS.

5. Poruchy imunitního systému

Ti, kteří často trpí nachlazením a jinými virovými infekcemi, jsou často mylně přesvědčeni, že hlavní příčinou je nedostatek vitamínu C. Ale jen málo lidí ví, že játra hraje důležitou roli při budování silného imunitního systému. To znamená, že čím je vaše játra zdravější, tím lépe bojuje proti virům a bakteriím.

Zdroj:somzena