# 2: Diabetes typu 2.

Cukrovka je vážný zdravotní stav, který musí být léčen pomocí zdravotnického pracovníka. Káva však může být jedním ze způsobů, jak zabránit cukrovce 2. typu.

„Několik studií ukázalo, že pijáci kávy – zejména pijáci kávy – mají nižší riziko cukrovky než ostatní lidé,“ píše WebMD.

A i když se o kofeinu říká, že je klíčovou složkou v boji proti cukrovce, výzkum ukazuje, že to není kofein, ale samotná káva, která má pozitivní účinek.

Č. 3: Srdeční onemocnění.

Účinek kofeinu na srdce je stále předmětem studií, a pokud jde o zdraví srdce, měli byste vždy poslouchat rady svého lékaře. Káva však může být prospěšná při prevenci smrtelných srdečních onemocnění.

Článek Tech Times s názvem „Denní káva snižuje riziko úmrtí na srdeční choroby“ pojednává o studii, která uvádí:

„Pravidelná konzumace kávy přímo souvisela s rizikem … úmrtí na kardiovaskulární onemocnění.“ “ Takže ti, kteří se zajímají o zdraví srdce, možná právě teď sáhnou po šálku kávy navíc.“

Č. 4: Rakovina.

Zatímco výzkum stále probíhá, vědci z amerického institutu pro výzkum rakoviny tvrdí: „Výzkum ukázal, že některé potraviny, jako je káva, mohou pomoci v boji proti rakovině.“

Je zřejmé, že káva není „lék“. Pravidelní konzumenti kávy však mohou tiše zabránit vzniku rakoviny.

# 5: Parkinsonova a Alzheimerova choroba.

Kromě udržení normální mozkové činnosti může káva pomoci také při prevenci Alzheimerovy choroby a při potírání příznaků Parkinsonovy choroby.

„Nový výzkum ukazuje, že tři šálky kávy denně mohou zabránit Alzheimerově chorobě u starších dospělých s poruchou paměti,“ říká CBS News CBS News.

Studie také říká, že každodenní podpora kofeinu může u pacientů trpících zmírnit příznaky Parkinsonovy nemoci a tyto studie by mohly být velmi prospěšné pro ty, kteří jsou ohroženi těmito dědičnými chorobami!

Zdroj:Fithacker