2. Vlasový elixír:
Voda z brambor je na suché vlasy přímo zázračný elixír. Tato voda jim i dodá lesk a to bez použití drahých kosmetických přípravků, které vlasům spíše škodí. Stačí když si touto vodou vlasy opláchnete nebo si ji na vlasy nastříkáte pomocí rozprašovače a po třiceti minutách klasicky umyjete. Tato kúra posiluje i růst vlasů, takže při nanášení se soustřeďte i na kořínky.

3. Pomocník při hubnutí:
Shazování váhy před letem umí být pořádně ošemetné. Zejména při nedostatku času na cvičení nebo s problémy se stravou. Stačí když namísto ranní kávy před snídaní vypijete šálek vývaru a další šálek večer. Tento vývar obsahuje látky, které z těla odvádějí přebytečné kyseliny.

4. Maska na pleť:
Stačí, když si v této vodě pořádně opláchnete obličej a počkáte dvacet minut, pak si obličej omyjte čistou vodou. Škrob, který tato voda obsahuje je nesmírně prospěšný a zabraňuje tvorbě vrásek.

5. Snižuje cholesterol:
Zde by měli zbystřit zejména ti, kteří hladinu cholesterolu mají vyšší než by být měla. Bramborová šťáva účinně bojuje i proti cholesterolu a příznivě působí na nemoci se srdcem.

Další důvody, proč jí říct ano : bojuje proti depresi, draslík snižuje krevní tlak, obsahuje vitamin A, C, protein, magnézium, je skvělá i na zalévání květin.

Zdroj:Mysmezeny.sk