2) Migréna.
U migrény pociťujete intenzivní pulzování z hloubky hlavy, obvykle jednostranné. Tato bolest může trvat několik dní. Lidé s těžkou migrénou jsou často citliví na světlo a zvuk.

Osoba obvykle také pociťuje nevolnost a zvracení. Před nástupem migrény mohou nastat poruchy vidění známé jako aura. Zažije je jedna osoba z pěti.

Předispozice k migréně je obvykle dědičná. Může také indikovat další stavy nervového systému. U žen je třikrát vyšší pravděpodobnost migrény než u mužů.

Léčba: Mnoho pacientů má při prevenci migrén prospěch z příjmu omega-3 mastných kyselin, vitaminu B12 (riboflavinu) a hořčíku. Studie prokázaly, že aerobní cvičení je také účinné.

3) Napněte bolesti hlavy.
4 typy bolesti hlavy – zde je návod, jak se každé z nich zbavit

Tenzní bolest hlavy se jeví jako tupý, bolestivý pocit, který se táhne po celé hlavě. Není to pulzující. Osoba může mít citlivost nebo bolestivost na krku nebo ramenních svalech.

Tyto bolesti jsou nejčastěji způsobeny stresem, který vede ke kontrakci svalů na krku a hlavě. Napínavé bolesti hlavy mohou být doprovázeny nevolností nebo zvracením.

Ošetření: Chcete-li zmírnit bolest, připravte si čaj se zázvorem a na pokožku hlavy a krku si naneste mátový olej, který vám pomůže uvolnit spasmodické svaly.

4) Sinusové bolesti hlavy.
Často jsou zaměňováni s migrénami – tyto dva typy bolestí hlavy jsou si opravdu velmi podobné. Ale mají různé důvody. Bolest v dutině zažívají lidé, kteří mají chronické sezónní alergie nebo zánět vedlejších nosních dutin.

Tuto bolest lze zmírnit pouze ztenčením a uvolněním hlenu, který se hromadí a způsobuje sinusový tlak. Sinusová bolest hlavy může být také příznakem sinusové infekce. V takových případech nelze zabránit užívání antibiotik.

Léčba: Konzumujte co nejvíce tekutin – zejména teplou vodu, která sníží zánět a rozšíří vaše dutiny.

Opřete se o pomeranče, pijte citronový čaj a konzumujte potraviny s vysokým obsahem vitamínu C, které pomáhají tělu bojovat s infekcemi.

Zařaďte do svého jídelníčku čerstvou zázvorovou polévku – má silné protizánětlivé vlastnosti a zmírňuje bolest. Doufáme, že vám tyto tipy pomohou zmírnit bolesti hlavy a rychle se vrátit do normálního života.

Zdroj:lifter