Jak léčit plíseň nehtů na nohou

V léčbě tohoto druhu plísní se nejčastěji používají antimykotika, která se aplikují lokálně, systémově nebo v kombinaci.

Pokud se antimykotika aplikují lokálně, znamená to nanesení krému, který obsahuje léčivo, přímo na nehet postižený plísní. Pokud se používá systémová léčba, musí se lék užívat perorálně v dávce předepsané lékařem. A tato kombinace znamená použití krémů v kombinaci s perorálními léky.

Terapii předepisuje dermatolog na základě aktuálního klinického obrazu.

Přírodní léčení

Soda

Z 1 polévkové lžíce jedlé sody a pár kapek vody je možné vyrobit pastu, která se nanese na postižený nehet. Pasta zůstane působit asi půl hodiny, poté se smyje.

Také můžete nalít 2 polévkové lžíce jedlé sody do umyvadla s teplou vodou a nechat nohy v této lázni půl hodiny. Po koupeli je důležité omýt nohy čistou vodou a důkladně je osušit.

Jablečný ocet

Jablečný ocet je známý svými blahodárnými účinky a při plísni nehtů na nohou může pomoci, pokud infikovaný nehet nebo nehty držíme v roztoku jablečného octa a vody. Smíchá se stejné množství jablečného octa a vody a infikovaný nehet nebo celé chodidlo se ponechá v tomto roztoku půl hodiny. Stejně jako u koupele s jedlou sodou je nutné nohu na závěr omýt čistou vodou a důkladně osušit.

Oreganový olej

2 kapky oreganového oleje se smíchají s jednou lžící olivového oleje. Tento roztok se aplikuje na nehet. Oreganový olej působí jako přírodní antimykotikum.

Citronová šťáva

Vymačkejte citronovou šťávu a naneste ji přímo na infikovaný nehet.