Jak vyčistit dvířka sporáku uvnitř

Našla jsem tento zajímavý patent a možná mnozí ani nevědí, že ho na troubě mají. Pokud nemáte takový typ sporáku, pak musíte dvířka klasicky odšroubovat.

Jak čistím vnitřek trouby?

Nepoužívám čpavek ani jiné smradlavé chemie, stačí vám obyčejný prášek do pečiva.

Potřebujeme:

  • 150 ml studené vody
  • 2-3 bal. prášku do pečiva
  • Keramickou mísu na pečení
  • Trochu octa (dávám od oka)

Postup:

Vše smícháme v míse a jednoduše dám do trouby při teplotě 100 stupňů (ideálně dejte hned po pečení, trouba vám nevychladne). Nechám asi 30-45 minut a pak jen lehce setřu stěny – směs krásně vše změkčí a jde to jedna radost-bez drhnutí. Toto praktikuji, pokud když potřebuji vygruntovat celou kuchyni před svátky.

Zdroj:irecept