Krok 3

Opět pomocí ukazováčku vyhledejte horní očnice. Očnice se nachází v místě nad očima.

Nyní nalezněte nadočnicový zářez – mírnou jamku umístěnou nad středem oční bulvy. Tento zářez masírujte 20 až 30 sekund krouživými pohyby s tlakem, který je pohodlně ustálený.

Krok 4

Na konec najděte s oběma rukama střed čela.

Pomalu ho masírujte krouživými pohyby s pohodlným tlakem směrem ven, dokud usnete.

Po tomto cvičení by se u vás měla dostavit úleva. Stupeň této úlevy obecně závisí na třech faktorech:

  • od účinnosti prováděných cvičebních postupů
  • od závažnosti ucpání nosu
  • od osobní (mimovolní) vnímavosti k výše uvedené technice

Možná zjistíte, že toto cvičení bude nutné zopakovat a mírně upravit podle své preferenci, abyste dosáhli co nejlepších výsledků. Když cvičení budete opakovat 2 až 3krát, výsledkem by mělo být patrné zlepšení.

Jak předejdete ucpání nosních dutin

Jako bonus uvádíme několik způsobů, jak předejdete ucpání nosu:

1. Nekuřte. Cigaretový kouř a nikotin může dráždit dutiny a zhoršit jakýkoliv stav dutin.

2. Jezte zdravě. Navrhněte si a udržujte dobře vyváženou stravu. Stejně jako u jiných zdravotních stavů, konzumace a ochutnávání jídel s vysokým obsahem nutričních látek může být „x-faktor“. Zdravá strava podporuje zdravý imunitní systém – důležitý obranný mechanismus, který může předcházet zdravotním komplikacím.
3. Buďte aktivní. Není třeba, abyste trávili čas v tělocvičně každý den, ale tělesná aktivita je nezbytná pro dosažení optimálního imunitního systému. Usilujte o minimálně 30 minut fyzické aktivity 3krát týdně.

4. Hydratujte se. Zdravotní přínosy vody pro naše tělo jsou obrovské. Dehydratace způsobuje řadu zdravotních problémů, zatímco dobrá hydratace – minimálně 5 až 12 sklenic vody denně – může předejít a zmírnit četné problémy.

Zdroj:powerofpositivuty.com