postup:
Připravte maso: cibuli a brambory nastrouhejte s velkým strouháním. Smíchejte v hluboké míse.
Přidejte mleté maso, sůl, pepř a sušené bylinky. Dobře promíchejte.
Navlhčete si ruce vodou a vytvarujte hrubší placky.
Opečte v malém množství horkého oleje na vysoké teplotě po obou stranách, dokud nejsou dostatečně propečené. Přeneste je na talíř.
Po smažení všech kousků setřete zbytky oleje z pánve pomocí papírových utěrek. Poté na pánev opět přeložte maso.
Připravte omáčku: Kyselá smetana, rajčatová pasta, sůl, pepř podle chuti a voda se promíchají v misce. Dobře promíchejte.
Nalijte omáčku do pánve.
Opečte v omáčce po dobu 15 minut při mírném ohni pod pokličkou.
Odstraňte z tepla a podle potřeby posypte nasekanou zelenou.
Podávejte se zeleninou.
Přejeme vám dobrou chuť! 🙂