postup:

Připravte maso: cibuli a brambory nastrouhejte s velkým strouháním. Smíchejte v hluboké míse.

Přidejte mleté ​​maso, sůl, pepř a sušené bylinky. Dobře promíchejte.

Navlhčete si ruce vodou a vytvarujte hrubší placky.

Opečte v malém množství horkého oleje na vysoké teplotě po obou stranách, dokud nejsou dostatečně propečené. Přeneste je na talíř.

Po smažení všech kousků setřete zbytky oleje z pánve pomocí papírových utěrek. Poté na pánev opět přeložte maso.

Připravte omáčku: Kyselá smetana, rajčatová pasta, sůl, pepř podle chuti a voda se promíchají v misce. Dobře promíchejte.

Nalijte omáčku do pánve.

Opečte v omáčce po dobu 15 minut při mírném ohni pod pokličkou.

Odstraňte z tepla a podle potřeby posypte nasekanou zelenou.

Podávejte se zeleninou.

Přejeme vám dobrou chuť! 🙂

Zdroj:dobremoviny.sk