postup:

Tvaroh dobře rozmícháme se zakysanou smetanou, aby vznikla jednotná směs. Pokud nemáte tvaroh a smetanu, můžete použít máslo nebo pomazánkové máslo, riccota, případně jen 250 g tvarohu.

Vejce vyšleháme s cukrem do pěny – šlehejte čím déle tím lépe (i 10 minut) aby byla konzistence opravdu nadýchaná. Přidejte tvarohovou směs a dobře rozmíchejte. Nakonec vmícháme špachtlí prosátou mouku s práškem do pečiva a vymícháme jednotné těsto.

Těsto navrstvíme do formy (24 cm), kterou jsme si vymastili a vysypali moukou. Na těsto uložíme plátky broskví a dáme péct do vyhřáté trouby na 180 stupňů asi na 40 minut – ale tato doba je opravdu jen přibližná, koláč je třeba sledovat a když je zlatavý a pěkně naroste, je třeba ho vyndat. Nakonec jen posypeme práškovým cukrem.

Přejeme dobrou chuť!

zdroj: blog.giallozafferano.it