postup:

Jako první si dáme vařit brambory. Pak přidáme na pánev trochu oleje, zahřívají a vložíme mleté ​​maso. Osolíme a opepříme. Slaninu si nakrájíme na malé kousky, přidáme k mletému masu a spolu podusíme.

Když jsou brambory uvařené, překrojíme je na přibližně stejné poloviny a vydlabeme.

K opečenému masu se slaninou přidáme mouku a promícháme. Podlijeme mlékem a za stálého míchání vaříme, dokud nám nevznikne hustší omáčka.

Brambory, které jsme si vydlabali, si rozmačkáme vidličkou, přidáme maso a pár lžic rajčatové omáčky. Důkladně promícháme.

Směs si jemně osolíme, přidáme trochu mléka, strouhaný sýr, promícháme a touto nádivkou naplníme poloviny brambor. Ty ukládáme vedle sebe do zapékací mísy a posypeme strouhaným sýrem, případně bylinkami.

Nyní jsou brambory připravené na zapečení. Vložíme je na chvíli do předehřáté trouby na maximální teplotu a když se sýr roztaje a zbarví do zlatova, zapékací mísu vyjmeme. Přejeme dobrou chuť!

Zdroj:Anna recetasfaciles