Níže je 24 neuvěřitelných využití této květiny:

Obvykle se používá při potížích s kůží a při snižování bolesti nebo zánětu.

Bolest proti bolesti

Tato rostlina snižuje bolesti svalů nebo kloubů. Stačí, když do nějakého oleje vložíte pampelišku a použijete ji k masáži. Umístěte také čerstvou pampelišku do nádoby se základním olejem, jako je mandlový nebo olivový olej. Nechte to takhle po dobu 2 týdnů. Umístěte do nádobu do lednice.

Bolest bolestí

Nalijte olej do balzámu. Také jej můžete smíchat s včelím voskem a umístit do nádoby a nechat ji vychladnout.

Odstranění bradavic

Tato rostlina odstraňuje bradavice s stopkami, kořenem a listy, protože má bílou lepivou pryskyřici. Tato šťáva na bradavice vyžaduje mnoho denních aplikací, aby se odstranila.

Mléko

Pro suchou nebo popraskanou kůži je toto mléko zázrakem k odstranění zarudnutí a svědění. Vezměte si pampeliškový olej a včelí vosk, také levandulový olej a bambucké máslo, abyste si vyrobili pěkný krém.

V kuchyni

Můžete také jíst pampelišku, například s ní ozdobit oblíbené pokrmy.

Bylinný ocet

Tento typ octa může být i v polévkách, dusencích, salátu a dresinkách nebo omáčky. Nebo jen pití jako nějakou tonickou vodu. Vložte do octa všechny květiny po dobu 30 dní. Můžete jej udržet na tmavém místě po celý rok.

Tempura květ

Házejte zelené části a namočte květinu na máslo. Osmažte jej a máte pěkné gurmánské jídlo.

Vegetariánské risotto

Vařte květinu s vínem, sýrem, parmazánem a jogurtem.

Pokračování na další straně