Níže je 24 neuvěřitelných využití této květiny:
Obvykle se používá při potížích s kůží a při snižování bolesti nebo zánětu.
Bolest proti bolesti
Tato rostlina snižuje bolesti svalů nebo kloubů. Stačí, když do nějakého oleje vložíte pampelišku a použijete ji k masáži. Umístěte také čerstvou pampelišku do nádoby se základním olejem, jako je mandlový nebo olivový olej. Nechte to takhle po dobu 2 týdnů. Umístěte do nádobu do lednice.
Bolest bolestí
Nalijte olej do balzámu. Také jej můžete smíchat s včelím voskem a umístit do nádoby a nechat ji vychladnout.
Odstranění bradavic
Tato rostlina odstraňuje bradavice s stopkami, kořenem a listy, protože má bílou lepivou pryskyřici. Tato šťáva na bradavice vyžaduje mnoho denních aplikací, aby se odstranila.
Mléko
Pro suchou nebo popraskanou kůži je toto mléko zázrakem k odstranění zarudnutí a svědění. Vezměte si pampeliškový olej a včelí vosk, také levandulový olej a bambucké máslo, abyste si vyrobili pěkný krém.
V kuchyni
Můžete také jíst pampelišku, například s ní ozdobit oblíbené pokrmy.
Bylinný ocet
Tento typ octa může být i v polévkách, dusencích, salátu a dresinkách nebo omáčky. Nebo jen pití jako nějakou tonickou vodu. Vložte do octa všechny květiny po dobu 30 dní. Můžete jej udržet na tmavém místě po celý rok.
Tempura květ
Házejte zelené části a namočte květinu na máslo. Osmažte jej a máte pěkné gurmánské jídlo.
Vegetariánské risotto
Vařte květinu s vínem, sýrem, parmazánem a jogurtem.
Pokračování na další straně