Péče o obličej

Makeup. Před použitím očního stínu naneste na oční víčka vazelínu. Líčení vydrží déle a bude mít za následek mírný vlhký lesk. Tento lék nedráždí jemnou pokožku, protože jej dokonce používají lékaři při provádění určitých očních ošetření.

Obočí. K vyčesání obočí použijte čistý štětec na vazelínu, který vlasům dodá požadovaný směr. Všechno vyschne a obočí si udrží svůj krásný tvar po celý den.
Řasy. Před usnutím naneste na řasy tenkou vrstvu vazelíny. To jim může časem pomoci růst rychleji a silněji.
Odstranění make-upu. Odstraňte make-up vatovým tamponem s vazelínou. Vazelína odstraňuje i voděodolný makeup. Pravidelné používání dobré vazelíny zlepšuje stav pokožky a pomáhá předcházet časným vráskám.
Rty. Použití tohoto produktu jako balzámu na rty nejen ochrání vaše rty před popraskáním, ale také se zbaví drsnosti. Přidejte do vazelíny kousek skořice a máte balzám na rty.


Péče o vlasy

Úprava vlasů. Vmasírujte si vazelínu mezi prsty, pak si pamatujte vlasy rukama. Hlavní věcí, stejně jako u jiných gelů, je použití malého množství.

Obnova vlasů. Naneste vazelínu na suché konce vlasů a nechte je působit 15-20 minut. Vazelína utěsňuje rozdělené konce a po několika použitích budou vlasy mnohem lepší.
Vlasová maska. Vezměte 1-2 lžíce vazelíny (v závislosti na délce vlasů), promíchejte s několika kapkami éterického oleje (skořice a šalvěje) a aplikujte po celé délce. Umyjte po 1-2 hodinách. Chcete-li vazelínu snadno odstranit, popláchněte si vlasy papírovým ručníkem a před praním vyfoukejte.
Ochrana barviv. Při barvení hennou nebo barvivy naneste na vlasy vazelínu. Chrání pokožku před znečištěním.
Léčba nehtů

Čistá manikúra. Naneste malé množství vazelíny na kutikulu, aniž byste se dotkli nehtu. Tím zabráníte tomu, aby se lak na nehty dostal na pokožku.

Péče o kutikulu. Každou noc před spaním namažte kutikuly vazelínou. Tím zabráníte vysychání kůžiček.
Zářivé nehty. Pokud pravidelně vmasírujete vazelínu do nehtové ploténky, bude mít časem lesklý lesk a ztvrdne.


Použití v domácnosti

Dodává lesk. Vazelína může pomoci obnovit lesk přírodního nebo umělého koženého zboží, jako jsou boty, kabelky a peněženky. Naneste tenkou vrstvu na povrch a po několika sekundách setřete přírodním hadříkem.

Zaseknutý zip si poradíte mnohem rychleji, pokud namažete problémovou oblast vazelínou. Můžete jej také použít na rezavé knoflíky a nábytkové kování.
Povrchový lak. Naneste malé množství vazelíny na kousek flanelové látky a utřete desky a další dřevěné povrchy. Nábytek bude svítit a zůstane čistý déle, protože vazelína tvoří vrstvu, která odpuzuje prach.
Odstranění kosmetických skvrn. Pokud jste si oblečení rozmazali rtěnkou nebo podkladem, naneste na skvrnu malé množství vazelíny. Poté umyjte jako obvykle.
Lak na nehty. Abyste zabránili tomu, aby se víčko laku na nehty po použití přilepilo na lahvičku, namažte lahvičku vazelínou.

Zdroj:Fithacker