Pokud Vám lékař nechce udělat vyšetření na parazity nebo pokud preferujete přírodní léčbu, pak vyzkoušejte některé z následujících přírodních léků.

1) Čerstvý česnek

Česnek je jedno z nejsilnějších přírodních antibiotik, které dokáže zneškodnit přes 60 druhů mykóz, bakterií a dokonce i některé druhy virů.

Kromě toho je česnek účinný i proti mnoha parazitům, čímž se sekundárně kontrolují houbovité infekce. Tento efekt se dociluje tím, že předchází oxidačním procesům, které způsobují toxiny uvolňováné parazity.

Alicin, účinná látka z česneku, přímo ničí parazity, améby i jiné jednobuněčné patogenní organismy a také několik druhů mnohobuněčných hlístic.

Pro aktivaci alicinu musíte česnek nejprve rozdrtit a nechat ho na vzduchu 5 až 10 minut. Během tohoto času působí enzym alináza, která konvertuje látku enalinu na aktivní alicin.

Vařením se část alicinu ničí, proto je nejlepší česnek konzumovat surový.

2) Hřebíček

Hřebíček je další bylinkou se silnými protiparazitárními účinky a to díky látce Karyofylen.

Tato aktivní substance proniká do krevního oběhu a ničí hlavně mikroskopické parazity a také larvy a vajíčka větších parazitů.

Hřebíček účinkuje i ​​na takové nemoci jako jsou cholera, malárie či tuberkulóza. Zlikvidují i ​​candidu, všechny druhy stafylokoků, E. coli a streptokoky.

3) Zázvor

Zázvor nezabíjí přímo parazity, je však prospěšný při odstraňování plynatosti a nevolnostmi, které se spojují s odumřelými parazity.

Zlepšuje produkci žaludečních kyselin, stimuluje cirkulaci krve a chrání před běžnými bakteriálními infekcemi. Zázvor také odstraňuje hleny ze sliznic střev a v dýchacích cestách.

Zázvor je nejlepší užívat surový odstavený nebo nastrouhaný a přidán do jiných jídel nebo salátů.

4) Okurková semínka

Okurková semínka jsou výborná na odstraňování tasemnic z trávicího traktu. Obsahují totiž prospěšné enzymy, které zabíjejí tasemnice.

Proto, když na sobě zpozorujete možné příznaky parazitů, určitě vyzkoušejte tento osvědčený přírodní lék.

Pro rychlou očistu rozdrťte okurková semínka na prášek a každý den si přidejte 1 čajovou lžičku do vašeho oblíbeného nápoje nebo jen tak do sklenice čisté vody a vypijte to.

5) Dýňová semínka

Dýňová semínka obsahují druh tuku, který je pro vajíčka parazitů toxický.

Dále obsahují látku Curcurbitin, která paralyzuje parazity a ty se následně odlepí od střevních stěn. Uvedené semínka často používají čínští lékaři pro léčbu tasemnic.

V mlýnku na kávu rozemelte 1 dcl dýňových semínek a přidejte je do salátů a jiných pokrmů.

6) Probiotika

Konzumace probiotik během antiparazitární kúry je důležitá proto, že mnohé z předešlých látek usmrcují nejen samotné parazity, ale i prospěšné střevní bakterie.

Úkolem probiotik je obnovit střevní mikroflóru a urychlit čas rekonvalescence.

Jezte přírodní jogurty, kysané zelí, kefíry, kvašenou červenou řepu či známý kvašený nápoj Kombucha.

7) Kurkuma

Kurkuma patří mezi nejpřínosnější koření, jaké můžete užívat.

Má silné protirakovinné a protizánětlivé účinky, urychluje hojení ran, odpuzuje střevní parazity a má také výborné detoxikační vlastnosti. Pro lepší absorpci smíchejte sušený kurkumový prášek s pepřem a olivovým olejem.