9) Losos chovaný na farmách

Lososi se vykrmují nepřirozenou stravou a jsou kontaminovány s chemikáliemi, antibiotiky, pesticidy a jinými známými karcinogeny.

Žijí ve velmi stísněných podmínkách. Jsou kontaminované 30 krát vyšším množstvím mořských vší než má volně žijící losos.

Chovaný losos je často výkrmený chemikáliemi, které mají za úkol vyvolat jeho typické červeno-růžové zbarvení.

10) Umělá sladidla

Umělá sladidla nejsou problémem jen výše zmíněných dietních nápojů, ale i jejich samostatné používání jako sladidla.

Přibývají vědecké důkazy o tom, že umělá sladidla (zejména aspartam) se v těle rozkládají na smrtící toxiny. K nejznámějším patří diketopiperazin (DKP).

Při jeho zpracování v žaludku dochází k přeměně na jiné chemikálie, které mohou způsobit rakovinu, zejména nádory na mozku.

11) GMO plodiny

Úřad pro kontrolu potravin a léčiv (FDA) neprovádí žádné testovací postupy na GMO plodinách.

Jediná lidská studie, která byla publikována, ukázala, že tyto cizí geny se přenášejí do DNA bakterií v trávicím systému.

12) Zpracovaná bílá mouka

Dnešní mlýny na výrobu mouky už nečekají na přirozené vybělení mouky, ale bělí ji chemickou látkou, která se nazývá plynný chlor.

Úřad pro ochranu životního prostředí (EPA) uvádí, že plynný chlor je nebezpečně dráždivý. Vysoká dávka tohoto plynu může být smrtelná.

13) Hydrogenované oleje

Všechny rostlinné oleje obsahují vysoké množství omega-6 mastných kyselin. Jejich nadbytek může způsobit zdravotní problémy, jako jsou srdeční onemocnění, různé druhy rakoviny, zejména rakovina kůže.

V těle musíte mít rovnováhu mezi omega-3 a omega-6 mastnými kyselinami.

Pokuste se proto užívat dostatek omega-3 mastných kyselin ať už v potravinách (avokádo, lněný a konopný olej) nebo ve formě doplňků (nejlépe jsou živočišné zdroje omega-3 kyselin jako například olej z tresčích jater).

14) Červené maso

Červené maso je zvlášť nebezpečné, zejména co se týče rizika vzniku rakoviny tlustého střeva.

Studie provedená v USA zahrnovala téměř 150 000 lidí ve věku 50 až 74 let. Zjistila, že dlouhodobá konzumace červeného masa výrazně zvýšila případy rakoviny tlustého střeva.

15) Rafinované cukry

Rakovinu vyživuje vše sladké. Tato skutečnost je známa již dlouhá léta.

Laureát Nobelovy ceny za medicínu Otto Warburg v roce 1931 zjistil, že rakovinné nádory se živí cukrem, který potřebují pro svůj růst.

16) Limonády

Slazené limonády jsou plné prázdných zdrojů kalorií, které způsobují přibývání na váze a přispívají ke vzniku epidemie obezity.

Nadměrná konzumace těchto limonád způsobuje, že se hladina cukru vyhrotí, což vede až k zánětům, inzulínové rezistenci a později dokonce i k rakovině.

Sledujte nás na Facebooku

https://www.facebook.com/P%C5%99%C3%ADroda-je-l%C3%A9k-1597975057187190/?fref=ts