ZÍSKEJTE NĚKTERÉ ZE ZNAČEK MOŽNÉHO PROBLÉMU ZLÉHO OBĚHU:

1. Bércové vředy:

Tyto vředy jsou záněty kůže na nohou jako vyrážka, která pomalu odezní. Tyto červené skvrny jsou dobrým indikátorem špatného krevního oběhu a objevují se zejména kolem chodidel a nohou.

2. Otoky:

Je-li postiženo špatné, může to v některých oblastech, jako jsou ruce a nohy, způsobit otok.

3. Změna barvy kůže:

Při nedostatečném krevním oběhu dochází k cyanóze, což je změna barvy kůže, která se stává modravou.

4. Křečové žíly:

S obtížemi v oběhu dochází ke zvýšení tlaku v žilách a to vede ke zvýšení jejich kalibru, který je viditelně změněn. Postihuje více chodidla a kotníky a můžete v této oblasti pociťovat bolesti, zvláště pokud trávíte spoustu času sezením.

5. Vypadávání vlasů a lámavé nehty:

To je způsobeno snížením kyslíku a živin v těchto oblastech, což je činí slabými a křehkými.

6. Problémy s trávením:

Při sníženém krevním oběhu v zažívacím systému to může vést k zácpě a pohyby střev jsou mnohem méně časté, což vede k „zaseknutí střev“.

7. Oslabený imunitní systém:

Při zhoršené cirkulaci je ovlivněn transport látek, které chrání naše tělo před škodlivými mikroorganismy, a tím je narušena obranyschopnost těla. Z tohoto důvodu si můžete všimnout například zpoždění při hojení některých zranění a ran.

8. Studené ruce a nohy:

Když je oběh dostatečný, pomáhá vyrovnat tělo také z hlediska teploty, udržuje jej v teple a zdraví. Při kompromisu se následně stane opak a teplota klesá. Tento pocit chladu ovlivňuje více ruce a nohy.

9. Únava:

Stejně jako špatná cirkulace ohrožuje již zmíněné regiony, ovlivňuje také svaly v důsledku nízkého okysličení a výživy, což přináší pocit neustálé únavy, dušnosti a bolesti při provádění činností s nízkou intenzitou.

10. erektilní dysfunkce:

Nízká cirkulace v reprodukčních orgánech orgánů také narušuje dobrý výkon při sexuálním jednání.

11. Angina:

Angina je silná bolest, která se objevuje na hrudi, jako by šlo o velmi silné stlačení a je charakteristické pro špatnou cirkulaci.

12. Nedostatek chuti k jídlu:

Játra jsou zodpovědná za odesílání hladových signálů do mozku, a pokud k němu nedojde, a dostatečný krevní oběh tomuto orgánu, ovlivní to odesílání signálů, což významně snižuje chuť k jídlu, což vede ke ztrátě hmotnosti.

13. Zmatené myšlení:
Mozek je orgán, který nejvíce potřebuje dobré okysličení a výživu, aby správně fungoval, a pokud tomu tak není, ztratíte soustředění, psychicky se unavíte, kompromitujete svůj myšlenkový směr a vedete ke zmateným myšlenkám. Může také ovlivnit krátkodobou a dlouhodobou paměť.

14. Necitlivost:

Tento pocit obvykle pociťujeme, když jsme dlouho v jedné pozici. Při špatném oběhu je doba pocitu necitlivosti mnohem delší.

Jak vidíte, špatný krevní oběh je vážným problémem, který může ovlivnit vaše tělo mnoha způsoby.

Abychom se tomuto problému vyhnuli, je nutné dosáhnout lepšího životního stylu, zdravé výživy, pravidelného fyzického cvičení a snížení úrovně stresu.

zdroj:genialidades.org