Med Manuka

Vědci prokázali, že med Manuka dokáže zabíjet mnoho patogenů, např. zlatého stafylokoka MRSA, který se živí mikroskopickými organismy. Dále bylo vědecky prokázáno, že léčené mikroskopické organismy si nevytvořily rezistenci, díky čemuž je med opravdu účinný. Povědomí o medu Manuka se mezi lidmi začíná rozšiřovat a řada obchodů, supermarketů a internetových obchodů začíná prodávat produkty označené jako léčivý med Manuka.

Eukalyptus

Esenciální olej eukalyptu má antiseptické účinky a používá se jako antibiotikum. Před konzumací byste ho měli smísit s olivovým nebo mandlovým olejem.

Echinacea

Tato úžasná rostlina posiluje imunitu a funguje jako prevence proti různým infekcím. Má silný protizánětlivý, analgetický a antioxidační účinek.

Olivové listy

Extrakt z olivových listů lze použít k léčbě infekcí a olivový olej je známý pro své antibakteriální, fungicidní a antivirotické účinky a také díky své schopnosti zabíjet kvasinky a podporovat růst dobrých bakterií.

Myrha

Myrha je po staletí považována za lék, což je ostatně zmíněno i v Bibli. Je to úžasné antibiotikum, antiseptikum a antivirotikum. Lze ji užívat orálně, jako kloktadlo, nebo k omývání ran. Myrha je dobrá na bolest v krku, bronchitidu, bolest v ústech a zápach z úst.

Vodilka kanadská

Jedná se o další bylinku s antibakteriálním a fungicidním účinkem, používanou v antibiotikách. Nejčastěji se používá při léčbě zánětů dutin, vaginálních infekcí, bolavého krku a ušních infekcí.

Další bylinky a koření

Na naší planetě se vyskytuje spousta dalších přírodních léků, včetně: estragonu, bobkového listu, hřebíčku, baptisie jižní, majoránky, chilli, kmínu, rozmarýnu, kopru, koriandru, bazalky, muškátového oříšku, šalvěje máty, petrželky, oregana, hořčice, nového koření, římského kmínu, tymiánu, pepře, kardamomu, anýzu, fenyklu, atd.

Sledujte nás na Facebooku

https://www.facebook.com/P%C5%99%C3%ADroda-je-l%C3%A9k-1597975057187190/