Léčba rakoviny močového měchýře

Léčba se liší v závislosti na typu a stádiu vývoje rakoviny. V současné době jsou hlavními metodami léčby následující:

  • Chirurgická operace
  • Imunoterapie
  • Chemoterapie
  • Ozáření

Chirurgie může zahrnovat odstranění nádoru nebo malé části močového měchýře, ale může také vyžadovat resekci celého močového měchýře.

Jak mohu zabránit rakovině močového měchýře?

Pamatujte, že je jednodušší rakovině předcházet, než ji léčit. Zatímco některé rizikové faktory, jako je věk, pohlaví nebo vrozené vady, na nás nezávisí, mnoho dalších škodlivých částí našeho života lze z našeho života odstranit.

Omezte expozici toxinům

To zahrnuje vystavení environmentálním a pracovním chemikáliím a ozáření. Vyhněte se také chronickým infekcím močového měchýře.

Nekuřte

Kouření přináší do těla tisíce chemikálií způsobujících rakovinu. Nejen, že byste neměli kouřit, ale také se vyhýbat lidem, kteří kouří.

Pít hodně vody

Pití velkého množství vody po celý den zředí vaši moč a zvýší produkci moči. To znamená, že budete pravidelně odfiltrovat a vypláchnout toxiny z ledvin, což jim poskytne méně času na to, aby zůstali ve vašem močovém měchýři a způsobili újmu.

Jezte různé druhy ovoce a zeleniny

Jíst hodně ovoce a zeleniny vám zajistí vysoký příjem antioxidantů a vlákniny. Vlákno napomáhá pohybu střev a antioxidanty ničí volné radikály, které způsobují rakovinu.

Zdroj:hugedomains.com