1. K odstranění make-upu

Pokud máte citlivou pleť a reagujete na odličovače, je pro vás vazelína tím pravým řešením. Tento produkt vám nejen nezpůsobí reakci, ale je skvělý i na odstranění make-upu, který se tak snadno neslije.

  1. Po depilaci

Vaše pokožka je po depilaci zarudlá a podrážděná, potřete podrážděnou část vazelínou a nechte vstřebat. Zarudnutí velmi rychle zmizí.

  1. Roztřepené konečky

Pokud jsou vaše vlasy připravené ke stříhání a necháváte si je narůst a nechcete měnit délku, vazelína je řešením. Konečky potřete trochou vazelíny, která roztřepené konečky zdánlivě zakryje, dokud nebudete připravená na nový účes.

  1. Skvrny od make-upu

Omylem se ti dostala rtěnka na oblečení. Naneste na skvrnu trochu vazelíny a rozetřete, skvrna okamžitě zmizí.

  1. Skvrny od barvy na vlasy

Malovala jste se, ale také jste si obarvila půlku obličeje novou barvou vlasů. Naneste trochu vazelíny na potřísněná místa a jemně třete, dokud barva nespadne.

  1. Nasazování náušnic

Pokud vás občas bolí nasazovat a sundávat náušnice, potřete dírky trochou vazelíny a bolest zmizí.

  1. Potiv borovice

S pomocí vazelíny si můžete sami vyrobit fantastický krém proti vráskám podle tohoto receptu:

Vezměte: 1 polévkovou lžíci mandlového nebo olivového oleje; 1 vaječný žloutek; 1 lžička medu; 2 lžičky lékárnické vazelíny. Vše promícháme, dáme do sklenice a uchováme v lednici. Nanášejte dle potřeby na vyčištěný obličej.

Na co se ještě používá vazelína?

Vazelína zabraňuje poškození kůže větrem, zmírňuje lupénku, kožní alergie, horečky, ekzémy, hemeroidy, odstraňuje vši, používá se jako intimní lubrikant (to jistě víte), k léčbě pohlavních onemocnění kůže, zabraňuje krvácení z nosu a lze také použít k zabránění vdechování pylu ze vzduchu, pokud se aplikuje do nosních dírek.

Lze jej použít jako ochranný prostředek při lakování, aby se barva, lak, mastnota nebo olej nedostaly k pokožce nebo citlivé pracovní ploše. Lze s ním odstranit žvýkačku z vlasů, odstranit příliš těsné kroužky z prstu nebo odstranit make-up.