6. Mytí spálených hrnců

Stávají se každé hospodyni! Popáleninu můžete odstranit pastou z peroxidu vodíku a jedlé sody. Stačí jej nanést štětcem a po 10 minutách odstranit. Zapomeňte na drhnutí!

7. Mytí koupelny

Koupelna je místnost, která se velmi rychle zašpiní. Na dlaždicích, spojích a tvarovkách se usazuje prach a usazeniny, které můžete odstranit peroxidem vodíku. Nastříkejte a nechte působit 30 minut, poté špínu odstraňte hadříkem.

8. Odstranění skvrn

Nemáte doma odstraňovač skvrn? Nevadí! K odstranění skvrn, zejména krevních skvrn, stačí čistý peroxid vodíku. Nalijte jej přímo na skvrnu a po minutě opláchněte zašpiněný obarvený oděv ve studené vodě.

aplikace peroxidu vodíku-2

9. Odstranění formy

Objevila se ve vašem bytě plíseň? Odstraňte jej co nejdříve! Posypte ho peroxidem vodíku a po 10 minutách jej setřete houbičkou.

10. Čištění toalet

Smíchejte půl šálku peroxidu vodíku s miskou vody a přelijte záchod. Po 30 minutách to bude vypadat perfektně! Mimochodem, zbavíte se zárodků. 

11. Ochrana rostlin

Pokud chcete chránit své květiny před houbami, peroxid vodíku je k tomu jako stvořený. Přidejte pár kapek do spreje v poměru 1/2: 1 a užívejte si zdravé rostliny.

12. Mytí podlahy

Odlehčete starou špinavou podlahu 1/2 šálku peroxidu vodíku rozpuštěného ve 4 litrech vody. Je to směs, která je bezpečná pro všechny povrchy.

Zdroj:naturallivingideas.com