Nemožnost polknout:

Je přirozené mít občas potíže s polykáním. Pokud se však tento problém vyskytuje často a je také přítomno zvracení a ztráta hmotnosti, můžete mít rakovinu hrdla nebo žaludku. Pokud tyto příznaky budou setrvávat několik týdnů, řekněte to svému lékaři, aby vás mohl řádně vyšetřit.

Neočekávaná ztráta hmotnosti:

Hodně žen si přeje rychle zhubnout. Ale pokud zhubnete bez jakéhokoli cvičení nebo změny stravy, něco by mohlo být špatně. Ve většině případech je neočekávaná ztráta hmotnosti způsobena stresem. Ale v některých případech neočekávanou ztrátu hmotnosti způsobuje rakovina pankreatu nebo tlustého střeva.

Pálení žáhy:

Pálení žáhy může být způsobeno nadměrnou konzumací jídla nebo alkoholu. Ve většině případů pálení žáhy samo odezní časem a odpočinkem. V případě, že pálení žáhy nezmizí, nebo se ještě zhorší, mohlo by to být žaludkem, vaječníky nebo rakovina krku. Navíc trvalé pálení žáhy poškodí výstelku jícnu, což se může vyvinout do stavu Barrettova jícnu. Tento stav zvyšuje riziko vzniku rakoviny hrdla.

Změny v ústech:

Pro ženy, které kouří – hledejte v ústech bílé, žluté nebo šedé skvrny. Mohou se vyvinout i vředy, které by mohly být známkou rakoviny ústní.

Dlouhotrvající horečka:

Když mají lidé chřipku, mají i horečku, která bude trvat i několik dní. Ale horečka, která nezmizí, může znamenat mnoho různých věcí. Leukémie a další nádory krve mohou být příčinou horečky.

Kašel:

Pro většinu lidí by kašel měl odeznít do čtyř týdnů. Jakýkoli kašel, který trvá déle než měsíc, by neměl být ignorován! Pokud jste kuřák, nebo máte potíže s dýcháním, poraďte se svým ošetřujícím lékařem. Kašel je nejčastějším příznakem rakoviny plic.