5) Univerzální citrusový čistič

Všichni víme, že ocet je vynikající prostředek na čištění domácnosti, jeho vůně však není vůbec lákavá a představa domácnosti páchnoucí octem nás od jeho použití odrazuje. I s tímto problémem pomůže citron. Navrstvěte citrónové slupky do sklenice a zalijte octem. Nechte odpočívat 2-3 týdny na a pak přelijte do nádoby s rozprašovačem. Univerzální domácí čistič s krásnou vůní je hotový.

6) Odstraní zápach z chladničky

Citronová šťáva vám pomůže odstranit z chladničky nepříjemný zápach. Stačí, abyste namočili kousek vaty do citronové šťávy a uložili do misky na různá místa v chladničce. Tento tip je dokonce účinnější než používání jedlé sody proti zápachu.

7) Letní dezertní misky

Citron je třeba nejprve dobře umýt, rozpůlit na polovinu a pak vybrat jádro tak, abyste nepoškodili kůru. Citrónové poloviny poslouží na servírování svěžích letních dezertů, sorbetu a zmrzliny.

8) Přírodní odpuzovač hmyzu a komárů

Mouchy, mravenci a komáři nenávidí vůni citrusů. Na odplašenie nezvaných hostí stačí použít několik kousků citrónové slupky a zabalte je do papírového ubrousku. Vytvořte několik balíčků, které uložíte do oken a ke dveřím.

Další možností je vyrobit si silný odpuzovač hmyzu a komárů, který vás ochrání v interiéru i exteriéru. Návod na jeho výrobu naleznete ZDE.

9) Na grilování ryb

Pokud se chystáte grilovat rybu, máme pro vás skvělý tip. Uložte na mřížku několik koleček citrónu a na ně uložte maso. Získáte tak perfektní chuť a nemusíte se obávat, že se ryba připálí.

10) Namísto kostek ledu

Na horké dny a přípravu domácích limonád si namísto klasického ledu vyrobte citrónový led. Do formiček na led vložte kousky citrónu, zalijte vodou a dejte zamrazit. Používejte do ledových čajů, limonád a letních drinků.

11) Nejlepší kúra pro suché a popraskané paty

Citron je vynikajícím pomocníkem i pro vaše nohy. Díky tomuto ovoci budou vaše vaše paty už o 30 minut jemnější, hrubá pokožka ošetřená a zjemněná. Rozdíl poznáte už na první dotek. Postup je jednoduchý – citron rozdělíme na polovinu a obě poloviny odšťavníme (ne však zcela, necháme v nich trochu citronové šťávy. Potom obě poloviny přiložíme na čisté paty a obujeme ponožkou, která citróny k noze připevní. 30 minut necháme působit a během toho relaxujeme například s dobrou knihou.