Pomocník při hubnutí

Kokosový olej bude vaším dobrým společníkem i v případě, že se snažíte zhubnout nějaké to kilo, nebo máte předepsanou dietu. Kokosový olej se totiž déle tráví a dodává tak naše tělu energii postupně. Na rozdíl od jiných tuků se v těle neusazuje – jelikož se rozkládá na glukózu a neobsahuje žádný cholesterol. Zkuste si tedy dát pár lžiček tohoto oleje – dá vám pocit dostatečného nasycení až na několik hodin.

Odličovač make-upu

Olej můžete s klidem použít i na oči, dobré je, že rozpustí i voděodolná líčidla. Stačí ho jen trochu rozetřít v dlaních a klasicky vmasírovat do pokožky obličeje a poté setřít bavlněnými tampónky, jak jste zvyklí. Nakonec nezapomeňte tvář opláchnout vodou.

Potravina

Nesmíme zapomenout na fakt, že tento olej se skvěle hodí i do naší kuchyně.  Má skvělou chuť i vůni, můžete jej používat na přípravu pokrmů i na smažení. Skvěle se hodí pro přípravu palačinek, vajíček, zeleniny i orientální kuchyně.  Svoje místo si najde i na Vánoce při pečení vánočního cukroví. Co se týče vitamínů, pokud je kokosový olej lisovaný za studena, uchovává si vitamíny A, C a E. Také obsahuje mastné kyseliny, které jsou prospěšné našemu tělu – jedná se především o kyselinu laurovou, která je důležitou složkou mateřského mléka.

Balzám na rty

Kokosový olej se dá použít i jako balzám na rty – jeho účinky budete překvapeni. Zvláčňuje popraskané rty, v létě je chrání před sluncem a v zimě zase před mrazem.

Repelent proti hmyzu

Z oleje je možné vyrobit i domácí repelent, který účinně odpuzuje komáry, mouchy  i vosy. Smíchejte lžíci kokosového oleje s několika kapkami máty peprné, rozmarýnu a tea tree oleje.

Lesk na nábytek

Pokud chcete, aby se váš nábytek lesknul a zachoval si přirozeně zářivý vzhled, aplikujte na něj olej a budete překvapeni účinkem. Olej je možné aplikovat jak na kovové, tak na dřevěné a žulové povrchy.

Lék proti zácpě

Kokosový olej bývá používán i k léčbě zácpy. Užívejte 1 lžíci kokosového oleje v dopoledních hodinách nebo v době před spaním. Olej pronikne do trávicího traktu, kde zneškodní škodlivé bakterie ve vašem těle a udržuje příznivé složení střevní mikroflóry.