4) Vajíčka

Vařených vajíček můžete jíst tolik, kolik chcete a přesto nepřiberete. Podle nejnovějších výzkumů se nemusíte obávat ani cholesterolu, protože jak se zjistilo, že cholesterol ve stravě nijak neovlivňuje hladinu krevního cholesterolu.

5) Červený meloun

Průměrný měsíček červeného melounu má navzdory své sladké chuti pouze 60 až 70 kalorií. Dokáže však výborně detoxikovat tělo, což je základem při každém hubnutí.

6) Okurka

Okurky jsou vynikající potravinou pokud se snažíte zhubnout, protože pomáhají spalovat kalorie a snižují nadýmání.

7) Květák, zelí, brokolice

Tyto druhy zeleniny jsou bohaté na živiny. Obsahují však také látky, které ovlivňují jód a štítnou žlázu. Proto pokud máte problém se štítnou žlázou, tak je jezte maximálně 2 krát týdně nebo je uvařte, protože varem se tyto látky neutralizují.

8) Lilek

Můžete jíst tak mnoho vařeného nebo pečeného lilku kolik chcete, protože jedna běžná porce obsahuje jen asi 24 kalorií.

9) Salát

Salátové listy jsou bohaté na kyselinu listovou. Navíc jeden list salátu má jen 3 kalorie, což je vzhledem k jeho objemu skutečně velmi málo.

10) Jahody a brusinky

Tyto druhy ovoce přímo překypují vitamínem C a výborně také odstraňují nadbytečné tekutiny z těla. Výrazně podporují trávení a posilují zdraví srdce.

11) Ananas

Ananas obsahuje enzym bromelain, který štěpí bílkoviny a odstraňuje z těla záněty. Ty často bývají příčinou ukládání tuků.

Sledujte nás na Facebooku

https://www.facebook.com/P%C5%99%C3%ADroda-je-l%C3%A9k-1597975057187190/