Způsob přípravy:

Smíchejte mouku v míse. Podle chuti dosolíme. Brambory uvaříme ve skořápce. Nechte vychladnout. Oloupejte je a nastrouhejte na jemném struhadle. K bramborám přidáme čerstvé droždí. Smíchejte cukr s bramborami. Zalijte trochou vlažné teplé vody. Množství vody závisí na tom, jak moc mouka saje. Nechte působit asi 15 minut.

Droždí smícháme s moukou, poté přidáme ocet a olej. Vmícháme kmín a rukama prohněteme tak, aby vzniklo poloměkké, elastické těsto. Vršek a spodek koláče posypte moukou a poté jej přikryjte čistou utěrkou. Těsto necháme asi hodinu odpočinout. Na ruce si přisypte mouku a pomoučenýma rukama vypracujte bochníkové těsto.

Jemně klademe na plech vyložený pečicím papírem. Posypeme moukou a necháme 15 minut odstát. Chleba pečeme v troubě 10 minut s funkcí nahoru + dolů a se zapnutým ventilátorem na 220 stupňů C. Poté chléb pečeme v troubě 50 minut na 190 stupňů C.

Na dno trouby vložte malý hrnec naplněný horkou vodou. Chleba necháme vychladnout na mřížce. Dobrou chuť!

Zdroj:souspark