4. Konzervované houby

Nedávno americká hygienická a epidemiologická stanice našla šarži zkažených konzervovaných hub dovezených z Číny. Některé čínské továrny na výrobu konzerv zašly tak daleko, že bezdůvodně přidávaly na všechny konzervy s podobnými houbami samolepky s výrazem „organické“, aby zvýšily svůj zisk.

Pokud budete trochu hledat na Googlu, pochopíte, že mnoho informací o tajemných houbách z Číny, je lživých. A takové houby jsou ve 34 % regálů všech obchodů v zemi. Je lepší kupovat místní houby, znáte je lépe a jsou rozhodně organické.

5. Čínský česnek

Aby česnek vydržel déle, je stříkán chemikáliemi více, než je norma, což způsobuje rovněž špatnou chuť. 31 % česneku, který se prodává v supermarketech, je z Číny.

6. Kuřata

Čína je ve světě na prvním místě, pokud jde o ptačí chřipku a není zaručeno, že kuře na vašem stole nebude infikováno. A ještě si přidejte růstové hormony.

7. Rýže z plastu

Padělaná rýže se vyrábí z brambor a syntetických materiálů používaných při výrobě pryže. Pokud je vařená rýže stále tvrdá a zároveň vyžaduje mnohem delší dobu vaření, jde s největší pravděpodobností o plast, a to je přímá cesta k rakovině.

8. Černý pepř celý

Pěstitelé celého černého pepře v Číně přidávají kal a při určité koncentraci ani necítíte náhražku. Nedostatek regulátorů výživy v Číně může dramaticky postihnout vaše zdraví.

9. Sůl

Průmyslová sůl se liší od jedlé. Ale zejména čínská průmyslová sůl se k nám dováží už nějaký rok. Časem způsobuje fyzické a intelektuální problémy a narušuje reprodukční funkce.

10. Zelený hrášek

Tento produkt se začal hromadně vyrábět v Číně v roce 2005. Falešný zelený hrášek je vyroben ze sóji, zeleného barviva a disiřičanu sodného (chemického konzervantu).

Tato barva je zakázána při výrobě potravin, protože vede k výskytu rakoviny a vážným poruchám metabolické výměny. Tento hrášek během vaření neměkne a voda získává nepřirozenou zelenou barvu. Vyhněte se zelenému hrášku z Číny.

Pamatujte, Čína je lídrem v počtu měst s trvalým smogem, znečištěnými řekami a životním prostředím obecně. Nakupujte raději jídlo od místních farmářů, to je nejspolehlivější možnost.

P. S. Ale i mezi místními farmáři si vybírejte. Zdaleka ne každý zemědělec je poctivým výrobcem.