4. Bolest nohou, zad nebo boku těla

Problémy s ledvinami mohou vést k bolestem zad, boků nebo dokonce nohy. Ledvinové cysty (velké vaky naplněné tekutinou) vzniklé v důsledku polycystického onemocnění ledvin, které se tvoří v ledvinách a příležitostně v játrech, mohou také způsobit bolesti zad a nohou.

5. Kovová chuť v dýchání ústy

Když se v krvi hromadí odpad, může to způsobit špatný dech, kovovou chuť v ústech a ovlivnit chuť jídla. Můžete mít také změnu chuti k jídlu, která vede ke ztrátě hmotnosti.

6. Nevolnost a zvracení

Akumulace odpadu v krvi může také způsobit nevolnost a zvracení.

7. pocit chladu

Zdravé ledviny produkují hormon známý jako erytropoetin, který způsobuje, že tělo produkuje červené krvinky, které přenášejí kyslík. Onemocnění ledvin může narušit zdravou produkci tohoto hormonu a způsobit nedostatek červených krvinek, což je stav známý jako anémie. Anémie a onemocnění ledvin mohou mít řadu příznaků, včetně neustálého pocitu chladu a dušnosti.

8. Dušnost

Onemocnění ledvin může způsobit hromadění nadbytečné tekutiny v plicích, což vede k dušnosti. Anémie, častý vedlejší účinek onemocnění ledvin, který způsobuje nedostatek kyslíku v těle, vám může také způsobit dech nebo dušnost.

9. Závratě a problémy se soustředěním

Pokud trpíte anémií související se selháním ledvin, vášmu tělu a mozku chybí dostatek kyslíku. Výsledkem mohou být závratě, problémy se soustředěním a problémy spojené s pamětí.

10. Únava

Když selhají ledviny a objeví se vedlejší účinky, jako je anémie, můžete pociťovat unavené svaly, slabost a celkovou únavu.

Zdroj:genialidades.or