Kouř

Škody, jaké dokáže napáchat kouř z cigaret i na nekuřáky, jsou dávno známé. Kromě toho může dlouhodobé vdechování kouře poškodit mozek a také nové poznatky vědců říkají, že vede k Alzheimerově chorobě.

Spánek v nevětrané místnosti

Během spánku potřebujeme čerstvý vzduch. Z tohoto důvodu se doporučuje větrat místnost před spaním, v teplejších měsících spát při otevřeném okně. Když spíte, neměli byste si hlavu zakrývat peřinou, protože se může stát, že nebudete přijímat dostatek čerstvého vzduchu a zvyšujete tak v místnosti hladinu oxidu uhličitého.

Znečištěné ovzduší

Pro zdravé fungování mozku se vyžaduje i velké množství čistého a čerstvého vzduchu. V podmínkách, které se nacházejí ve velkých městech, je to téměř nemožné. Proto byste se měli snažit relaxovat alespoň o víkendech v přírodě mimo město.

Odpočinek během nemoci

Když jsme nemocní, naše tělo nám ukazuje, že potřebuje odpočinek. To platí i o mozku. Aktivní práce v průběhu nemoci snižuje účinnost mozku a vede k různým poruchám.

Komunikační problémy

Diskuse pomáhá udržet mozek v kondici a tudíž se může neustále rozvíjet. Inteligentní konverzace stimulují vznik nových nervových spojení, což je pro náš mozek více než dobré.

Nedostatek myšlenkových pochodů

Proces myšlení podporuje pozitivní změny v mozkové kůře. Je to mocný nástroj pro vývoj a samotné fungování tohoto mocného orgánu zvaného mozek.

Náš mozek je jedinečný orgán a stále o něm víme poměrně málo. Pokud se budete řídit našimi radami, budete svůj mozek využívat nejlépe jak se jen dá.