1. Nevysvětlitelná bolest zad

Nevysvětlitelné bolesti zad mohou být příznaky nediagnostikovaného onemocnění ledvin nebo infekce ledvin. Když ledviny nefungují správně, může se objevit bolest, ztuhlost a tekutina v kloubech. Bolest v dolní části zad a třísel může být způsobena ledvinovými kameny. Polycystické onemocnění ledvin, což je dědičné onemocnění, vede k tvorbě cyst v ledvinách, které mohou způsobit bolest v dolní části zad.

Pokud máte silné křeče, které se šíří z dolní části zad do třísel, navštivte svého lékaře.

  1. Svědění a podráždění kůže

Náhlá vyrážka, podráždění a nadměrné svědění jsou příznaky nějakého onemocnění ledvin. Nesprávná činnost ledvin přispívá k hromadění odpadních látek a toxinů v těle, což vede k mnoha kožním problémům. Dalším důsledkem špatné funkce ledvin je nerovnováha vápníku a fosforu v krvi, která může vést k nadměrnému svědění. Pokud vaše jinak zdravá pokožka náhle vykazuje známky vyrážky a silného svědění, poraďte se se svým lékařem.

  1. Nepříjemná chuť v ústech

Onemocnění ledvin může způsobit nepříjemnou chuť v ústech. To se děje proto, že špatná funkce ledvin vede ke zvýšeným hladinám močoviny v krvi. Močovina ovlivňuje tvorbu čpavku ve slinách, který způsobuje nepříjemnou chuť.

  1. Nevolnost nebo zvracení

Nevolnost, zvracení a špatná chuť k jídlu jsou velmi časté příznaky u lidí trpících onemocněním ledvin. Nevolnost a zvracení se nejčastěji objevují ráno po probuzení. Protože ledviny nejsou schopny filtrovat škodlivé toxiny z krve, vede to k hromadění nadměrného množství dusíku v krevním řečišti. To dále stimuluje gastrointestinální sliznici a způsobuje nevolnost a zvracení. Pokud máte stále nevolnost a zvracení, poraďte se s lékařem, než se stav zhorší.

  1. Chlad v těle

Toto je další příznak anémie, který může být způsoben onemocněním ledvin. Může vám být zima bez zjevného důvodu, i když jste v teplém prostředí. Čas od času se může objevit i horečka.

  1. Obtížné dýchání

Dušnost může být také příznakem onemocnění ledvin. Nesprávné fungování ledvin vede k dodatečnému hromadění tekutiny v plicích. Dušnost se může objevit v důsledku anémie způsobené problémy s ledvinami.

Navíc hromadění draslíku v krvi, který není filtrován ledvinami, může způsobit abnormální srdeční rytmus.

POZNÁMKA:

Petrželový čaj je starý lidový lék na pomoc ledvinám. Petrželový čaj se doporučuje na pročištění ledvin, močové infekce, kameny nebo písek v ledvinách. Je také výborným diuretikem, který se používá k vyplavování tekutin a toxinů z těla.

Petržel je dostupná po celý rok a čaj si můžete připravit ze suchých nebo čerstvých lístků. Listovou petrželku zalijeme 200 ml vody a vaříme do varu. Poté sceďte a pijte několikrát denně.