Obličejová maska

5

Kaštany jsou také nenahraditelné, pokud chceme zlepšit pevnost pokožky. Stačí smíchat 2 polévkové lžíce prášku s trochou vody – chcete udělat pastu. Masku naneseme na obličej a necháme 10 minut působit, poté opláchneme vlažnou vodou. Tato kosmetika výrazně zlepší prokrvení pokožky a zpevní ji.

Sprchový gel

6

Vzhledem k tomu, že kaštany jsou skvělé jako bublinková koupel, proč je nevyužít k výrobě sprchového gelu? Za tímto účelem smíchejte 3 lžíce práškového kaštanu s 300 ml vody a přidejte jedno nastrouhané jablko. Případně můžeme přidat i 1-2 lžíce lněného semínka a lžičku kokosového mléka. Vše je potřeba dobře promíchat.

Vaření a pečení

7

Kaštanový prášek se používá nejen v koupelně, ale i v kuchyni. To vše kvůli jeho chuti. S úspěchem ji můžete použít jako náhradu bramborové mouky. S kaštanovou moukou objevíte v nové verzi jídla, která dosud znáte. Určitě to vyzkoušejte!

Lék na mšice

8

Mšice nesnáší vůně kaštanů. Chcete-li se s těmito škůdci vypořádat, vařte v hrnci vodu s 10 lžícemi kaštanového prášku. Po vychladnutí lze takto získaný odvar úspěšně použít proti mšicím.

Masáž těla

9

Pro vlastnosti, které stimulují krevní oběh, se kaštany doporučují i ​​lidem, kteří mají problémy s nevzhlednými metličkami nebo křečovými žilami. Mimořádně účinné masti lze připravit na bázi kaštanového prášku a následně použít k masáži citlivých částí těla.

Kaštan – ideální na zabití podzimní nudy!

10

Tak už neváhejte a vydejte se na podzimní procházku spojenou se sběrem kaštanů.

Zdroj: lolmania.eu