TYPY RAKOVINY MOČOVÉHO MĚCHÝŘE:

– Invazivní rakovina močového měchýře – se nazývá rakovina, která se šíří do pojivových tkání a svalů stěny močového měchýře.
– neinvazivní rakovina močového měchýře – se nazývá rakovina, která se vyskytuje uvnitř buněk urotelu.

LÉČBA RAKOVINY MOČOVÉHO MĚCHÝŘE:

Není nutné říkat, že léčba rakoviny močového měchýře závisí na kategorii, stupni a nejdůležitějším stadiu rakoviny. Obvyklými způsoby léčby tohoto typu rakoviny jsou chirurgie, ozařování, chemoterapie a imunoterapie.

ZNÁMKY A PŘÍZNAKY RAKOVINY MOČOVÉHO MĚCHÝŘE:

Známky a příznaky tohoto typu rakoviny lze rozdělit do dvou skupin:
– Časné příznaky a příznaky rakoviny močového měchýře: krev v moči, potíže s močením a pocit pálení při močení, Intenzivní a bolestivá potřeba močení a častá potřeba močení také.
– Pozdní příznaky rakoviny močového měchýře: ztráta chuti k jídlu a ztráta hmotnosti, změna střevních návyků, bolest v pánvi, konečníku, konečníku, boku nebo v kostech, boule v pánvi, anémie, horečka nebo otoky v nohou .

CO MŮŽETE UDĚLAT, ABYSTE ZABRÁNILI RAKOVINĚ MOČOVÉHO MĚCHÝŘE.

„Prevence je lepší než léčba zbytečná“ – Desiderius Erasmus.
– Ačkoli mnoho rizikových faktorů, jako je věk, pohlaví, vrozená vada močového měchýře nebo běloch, jsou neměnné, existuje mnoho dalších faktorů a návyků, které zvyšují riziko rakoviny močového měchýře. Většina z těchto faktorů je spojena s toxiny a hromaděním toxických látek.
– Jezte hodně zeleniny a ovoce – Konzumace různých druhů zeleniny a ovoce poskytuje vysoký příjem vlákniny a také vysoký příjem protirakovinných antioxidantů. Vláknina zlepšuje pohyby střev a antioxidanty vylučují volné radikály dříve, než povedou ke vzniku rakoviny.
– Pijte hodně vody – Dobrá hydratace během dne stimuluje močení a ředí moč, což znamená, že budete pravidelně filtrovat a vylučovat odpadní toxiny z ledvin, aniž byste jim dávali čas zůstat v močovém měchýři.
– Snižte expozici chemickým látkám – Existuje mnoho prací, které vyžadují použití nebezpečných chemikálií. Je však zásadní přijmout bezpečnostní opatření. Noste požadovaný ochranný oděv a obličejové masky. Ještě jedna věc, kterou můžete udělat pro minimalizaci expozice toxickým chemikáliím, je vyhýbat se zpracovaným potravinám a nahradit je zdravými potravinami. Měli byste také nahradit čisticí prostředky s vysokým obsahem chemikálií přírodními alternativami. Totéž platí pro make-up.
– V neposlední řadě kouření způsobuje, že se do těla dostává bezpočet rakovinotvorných chemikálií. Kromě toho byste měli nejen přestat kouřit nebo nikdy nezačat, ale také se pokusit vyhnout se přítomnosti jiných kuřáků.

Zdroj:Fithacker