Postup:
Smíchejte zakysanou smetanu, cukr, prosátou mouku a prášek do pečiva do hmoty. Těsto by mělo být nelepivé.
Posypte pracovní plochu moukou, rozetřete těsto, rozložte na váleček a rozdělte ji na 8 stejných částí.
Každou část stočte do housky a přikryjte fólií, nechte 15 minut působit.
Předehřejte suchou pánev a pečte koláče z obou stran dozlatova. Nechte vychladnout.
Vyšlehejte vychlazenou smetanu s cukrem, nebo je lepší vzít práškový cukr, pak bude krém hustší a vzdušnější.
Změkněte máslo a rozšlehejte, smíchejte se smetanou a šlehejte do hladka.
Tvoříme dort, mazání dortů krémem.
Jeden dort promícháme pomocí mixéru na drobky a koláč posypeme nahoře a po stranách.
Dali jsme to na několik hodin do ledničky.
Můžete také ozdobit rozpuštěnou čokoládou a smetanou, čerstvými bobulemi nebo kousky ovoce.
Zdroj:povarlol.com